Αρχική Περιβάλλον Κλειστό σήμερα το φαράγγι της Σαμαριάς, λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Κλειστό σήμερα το φαράγγι της Σαμαριάς, λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

0
φαράγγι
Διαφήμιση

Κλειστό θα είναι σήμερα για το κοινό το φαράγγι της Σαμαριάς, της Αγίας Ειρήνης και της Ίμπρου στην Κρήτη. Αιτία ο υψηλός κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.

Λόγω της επικινδυνότητας για πυρκαγιά (κατηγορία κινδύνου 4) ενεργοποιείται η απόφαση που ελήφθη στις 3 Ιουλίου από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη, για την απαγόρευση κυκλοφορίας υπό προϋποθέσεις στα φαράγγια του νομού Χανίων.

φαράγγι Σαμαριάς

Τι προβλέπει η απόφαση

Την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση, σε περιαστικά ή μη δάση.
Σε ευπαθείς και ευαίσθητες περιοχές στο σύνολο της έκτασης της Π.Ε. Χανίων, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου (από 00:00 έως και 24:00 ) για τις ημέρες εκείνες που ο “χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς” της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι κατηγορίας κινδύνου 4 (πολύ υψηλός) και άνω.

Ιδιαίτερα απαγορεύεται η κίνηση και η παραμονή εκδρομέων στις παρακάτω περιοχές του Εθνικού Πάρκου Σαμαριάς:

1. Φαράγγι της Σαμαριάς
2. Φαράγγι Αγίας Ειρήνης
3. Φαράγγι Ίμπρου

Σαμαριά φαράγγι

Ποιοι εξαιρούνται από την απαγόρευση

Της απαγόρευσης εξαιρούνται: Τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας. Ή ασχολούνται με τη συντήρηση-καθαρισμό ή λοιπές εργασίες των παραπάνω αναφερόμενων περιοχών.
Καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑκριβά τα σκουπίδια στην Ήπειρο – Έκκληση του Περιφερειάρχη
Επόμενο άρθροΙούλιος 2019: Ο πιο καυτός μήνας που καταγράφηκε ποτέ στη Γη (βίντεο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ