Αρχική Καταστροφές Ιούλιος 2019: Ο πιο καυτός μήνας που καταγράφηκε ποτέ στη Γη (βίντεο)

Ιούλιος 2019: Ο πιο καυτός μήνας που καταγράφηκε ποτέ στη Γη (βίντεο)

0
καύσωνας Ιούλιος
Διαφήμιση

Ο Ιούλιος του 2019, αναγνωρίστηκε από αρκετούς επίσημους οργανισμούς ως ο πιο ζεστός μήνας που καταγράφηκε ποτέ.

Αυτό επισημαίνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κλιματολογικών Μελετών Copernicus (C3S). Το Κέντρο ανακοίνωσε ότι ο περασμένος Ιούλιος ήταν οριακά πιο ζεστός από αυτόν του 2016, τον καυτότερο μήνα της ιστορίας.

Ιούλιος καύσωνας

 

 

Θερμοκρασίες ρεκόρ θερμοκρασίες σε όλη την Ευρώπη

  • Το Παρίσι νίκησε το ρεκόρ του 1947 με 40,4 ℃ όταν οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 42,6 ℃ τον Ιούλιο.
  • Η Βρετανία έφτασε στη δεύτερη υψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε ποτέ, σε 38,1 ℃ στην πόλη του Κέμπριτζ.
  • Οι Κάτω Χώρες είδαν τις θερμοκρασίες να κορυφώνονται στους 40,4 ℃, φτάνοντας για πρώτη φορά σε ρεκόρ.
  • Η Γερμανία σημείωσε τη μεγαλύτερη θερμοκρασία που είχε ποτέ στο 42,6 ℃ στο Λίνγκεν τον Ιούλιο.
  • Ο ζεστός καιρός συνέβαλε επίσης στη μαζική απώλεια πάγων στη Γροιλανδία. Αποτέλεσμα, με μεγάλο μέρος ΗΠΑ και Καναδά να αντιμετωπίζουν εξαιρετική ζέστη.

Καύσωνας, ζέστη, θερμόμετρο

Αύξηση θερμοκρασιών την τελευταία 10ετία

Σύμφωνα με στοιχεία του C3S, οι μηνιαίες παγκόσμιες μέσες θερμοκρασίες αυξάνονται σε όλους τους μήνες του έτους τις τελευταίες δεκαετίες.

Με την υιοθέτηση της Συμφωνίας για το Κλίμα του Παρισιού, οι ηγέτες του κόσμου δεσμεύθηκαν να περιορίσουν την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κάτω από 2 ℃, πάνω από τα προ-βιομηχανικά επίπεδα. Φιλόδοξος στόχος είναι να περιορίσει την αύξηση της θερμοκρασίας σε μόλις 1,5 ℃.
Οι θερμοκρασίες τον Ιούλιο του 2019 ήταν τουλάχιστον 1,2 ℃ υψηλότερες από τον προ-βιομηχανικό μέσο όρο, όπως ανακοινώθηκε από το Κέντρο Κλιματολογικών Μελετών.

Οι επιστήμονες του κλίματος έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι οτιδήποτε περισσότερο από 1,5 ℃ μπορεί να απειλήσει τη σταθερότητα της ζωής στη Γη, όπως την ξέρουμε.

Το C3S δήλωσε ότι άλλα σύνολα δεδομένων από άλλες οργανώσεις θα είναι διαθέσιμα στα μέσα Αυγούστου, τα οποία ενδέχεται να παρουσιάζουν ελαφρώς διαφορετικά αποτελέσματα.
Το Κέντρο Κλιματολογικών Μελετών Copernicus (C3S) αποτελεί μέρος του έργου Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα παρατήρησης της γης.

Πηγή: euronews

Διαφήμιση