Αρχική Υγεία - Διατροφή Ασθενής στην Αυστραλία, χρησιμοποιεί το νέο νόμο για ευθανασία

Ασθενής στην Αυστραλία, χρησιμοποιεί το νέο νόμο για ευθανασία

0
καρκίνος
Διαφήμιση

Μια γυναίκα στην Αυστραλία με καρκίνο έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην χώρα που τερματίζει τη ζωή του με ευθανασία, βάση του νέου νόμου που ισχύει.

Η 61χρονη Kerry Robertson, 61 ετών, πέθανε στην πολιτεία της Βικτόρια τον περασμένο Ιούλιο. Έχει λάβει άδεια να χρησιμοποιήσει την αμφιλεγόμενη νομοθεσία μετά από μια διαδικασία έγκρισης 26 ημερών. Ο νόμος οποία υπάρχει μόνο στη Βικτώρια, αλλά εξετάζεται σε άλλα κράτη.

Η οικογένειά της δήλωσε ότι ήταν σε θέση να έχει “τον εξουσιοδοτημένο θάνατο που ήθελε”.

Η Kerry Robertson διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2010. Και αργότερα εξαπλώθηκε στα οστά, τους πνεύμονες, τον εγκέφαλο και το ήπαρ.

Αποφάσισε να σταματήσει τη χημειοθεραπεία και την ακτινοθεραπεία τον Μάρτιο μετά τις παρενέργειες και ο πόνος έγινε “ανυπόφορος”, ανέφερε η οικογένειά της.

Η νομοθεσία της Βικτώρια, η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Ιούνιο, επιτρέπει στους ασθενείς που πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις, το δικαίωμα πρόσβασης σε θανατηφόρα φάρμακα.

ευθανασία καρκίνος

Η Βικτώρια εγκρίνει το υποβοηθούμενο θάνατο

“Ήμασταν δίπλα της, δήλωσε η κόρη της, Nicole Robertson. Για μένα αυτό είναι το μεγαλύτερο μέρος: Η γνώση ότι κάναμε ότι μπορούσαμε για να την κάνουμε ευτυχισμένη στη ζωή και άνετη στο θάνατο”.

Ο νόμος του κράτους έχει 68 διασφαλίσεις και έχει σχεδιαστεί για άτομα που αντιμετωπίζουν έντονο πόνο.

Απαιτεί το άτομο να υποβάλει τρία αιτήματα για να τερματίσει τη ζωή του σε ειδικά εκπαιδευμένους γιατρούς.
Το άτομο πρέπει να έχει ηλικία τουλάχιστον 18 ετών και να έχει λιγότερους από έξι μήνες ζωής.

Η οικογένεια της δήλωσε ότι είχε υποβάλει αίτηση για να χρησιμοποιήσει τη νομοθεσία την ημέρα που τέθηκε σε ισχύ τον Ιούνιο.

Η Δυτική Αυστραλία και το Κουίνσλαντ εξετάζουν παρόμοιους νόμους

Το 1995, το βόρειο έδαφος της Αυστραλίας εισήγαγε τον πρώτο εθελοντικό νόμο για την ευθανασία στον κόσμο. Αλλά ανατράπηκε από ομοσπονδιακές αρχές στην Καμπέρα οκτώ μήνες αργότερα. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει την ίδια εξουσία στα κράτη.

Οι νόμοι που επιτρέπουν σε άρρωστους ασθενείς να τερματίσουν νόμιμα τη ζωή τους με επίβλεψη του γιατρού έχουν περάσει σε χώρες όπως ο Καναδάς, οι Κάτω Χώρες και το Βέλγιο.

Πηγή: bbc

Διαφήμιση