Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα: Έρχεται το σκάφος μουσείο του Κατάρ, Al Mubaraki

Κέρκυρα: Έρχεται το σκάφος μουσείο του Κατάρ, Al Mubaraki

0
Κατάρ σκάφος
Διαφήμιση

Αύριο Κυριακή, δένει στην Κέρκυρα το 40μετρο παραδοσιακό ξύλινο σκάφος Al Mubaraki, χαρακτηριστικό δείγμα της ναυτικής παράδοσης του Κατάρ.
Θα παραμείνει στο νησί έως την Τρίτη 20 Αυγούστου 2019, οπότε και θα συνεχίσει το ταξίδι του προς τους Αγίους Σαράντα.

Η εκδήλωση της άφιξης του σκάφους θα πραγματοποιηθεί στις 19.00, με τη συμμετοχή της ΦΕ Καποδίστριας και του χορευτικού ΛΑΟΔΑΜΑΣ στο παλιό λιμάνι της Κέρκυρας, όπου και θα δέσει για δυο ημέρες.

Οι 16 ναυτικοί, που αποτελούν το πλήρωμα του σκάφους, θα υποδεχθούν τους κατοίκους της Κέρκυρας. Και θα τους ξεναγήσουν στο σκάφος-Μουσείο, που αντικατοπτρίζει την αυθεντικότητα της θαλάσσιας κληρονομιάς του Κατάρ. Και ταυτόχρονα προωθεί το γεγονός της διοργάνωσης στη χώρα του Παγκόσμιου Κυπέλλου της FIFA 2022.

σκάφος Κατάρ

Το Al Mubaraki, ξεκίνησε το ταξίδι Fath Al Khair 4. Με 16 Καταριανούς ναυτικούς, σε ένα ταξίδι τεσσάρων μηνών. Και θα διανύσει 4.000 ναυτικά μίλια, επισκεπτόμενο έντεκα συνολικά λιμάνια.

Ελλιμενίστηκε στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Μυκόνου, της Αθήνας και κατευθύνεται προς την Κέρκυρα. Ακολουθούν τα λιμάνια Αγίων Σαράντα, Κροατία, για να καταλήξει σε λιμάνια της Νότιας και Βόρειας Ιταλίας.

Το 40μετρο σκάφος κατασκευάστηκε το 1983 και είναι μοναδικό στο είδος του, μιας και συνδυάζει τη ναυτική κληρονομιά του Κατάρ με τη σύγχρονη τεχνολογία της ναυσιπλοΐας.
Μέσω αυτού, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Kατάρ -“Κatara”- υλοποιεί ένα διετές ταξίδι προώθησης της διεθνούς διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου, σε χώρες του Αραβικού κόλπου, του Ινδικού Ωκεανού και της Μεσογείου.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, το σκάφος θα είναι επισκέψιμο για το κοινό.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here