Αρχική Υγεία - Διατροφή Πως οι ανεμιστήρες μπορεί να βλάψουν την υγεία μας

Πως οι ανεμιστήρες μπορεί να βλάψουν την υγεία μας

0
ανεμιστήρας 1
Διαφήμιση

Χρησιμοποιείτε ανεμιστήρα για δροσιά από τον καύσωνα; Μπορείτε να το ξανασκεφτείτε.
Οι ανεμιστήρες μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε πιο δροσεροί, αλλά μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο να πάθετε θερμοπληξία.
Οι ανεμιστήρες θα μπορούσαν να συμβάλουν σε μια δυνητικά επικίνδυνη αύξηση της θερμότητας του ατόμου, εάν οι εξωτερικές θερμοκρασίες υπερβαίνουν τους 35 βαθμούς Κελσίου (95 βαθμούς Φαρενάιτ), σύμφωνα με πρόσφατη επισκόπηση των στοιχείων του Cochrane.

“Ο ανεμιστήρας φυσάει αέρα που είναι θερμότερος από το σώμα μας σε εμάς”, δήλωσε ο Mike Clarke, διευθυντής της μονάδας κλινικών δοκιμών της Βόρειας Ιρλανδίας στο Queen’s University Belfast.

ανεμιστήρας

Οι ανεμιστήρες δροσίζουν επιταχύνοντας την εξάτμιση του ιδρώτα μας

Μια άλλη νέα μελέτη διαπίστωσε ότι οι ανεμιστήρες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι σε πολύ ζεστές και ξηρές συνθήκες, μειώνοντας την καρδιακή πίεση.
Η μελέτη αυτή εμφανίζεται στο τεύχος 5 Αυγούστου του Annals of Internal Medicine.
Οι ηλεκτρικοί ανεμιστήρες θεωρούνται ένας φθηνός τρόπος για να αντιμετωπίσουν τις οι άνθρωποι ένα κύμα καύσωνα, δήλωσαν οι ερευνητές για την επισκόπηση της Cochrane.

Οι ανεμιστήρες δεν μας δροσίζουν. Ο αέρας που κινείται μέσω ανεμιστήρα έχει την ίδια θερμοκρασία με το περιβάλλον.
Αντ’ αυτού, μας δροσίζουν επιταχύνοντας την εξάτμιση του ιδρώτα μας. Αυτό σημαίνει ότι οι ανεμιστήρες επίσης προκαλούν το σώμα μας να χάσει νερό πιο γρήγορα.

“Εάν ιδρώσετε περισσότερο και δεν το αντικαταστήσετε γρήγορα με υγρά, υπάρχει ένας θεωρητικός αυξημένος κίνδυνος αφυδάτωσης, τονίζει η Dr. Teresa Amato, επικεφαλής της ιατρικής έκτακτης ανάγκης στο Long Island Health’s Long Island, στο Forest Hills της Νέας Υόρκης.
Η αφυδάτωση θα μπορούσε ενδεχομένως να θέσει ένα άτομο σε μεγαλύτερο κίνδυνο για θερμό εγκεφαλικό επεισόδιο”.

Αν ο ατμοσφαιρικός αέρας είναι θερμότερος από τον ανθρώπινο οργανισμό, τότε ο αέρας που φυσάει από τον ανεμιστήρα μπορεί να αυξήσει την θερμοκρασία του του ατόμου, εξήγησαν οι ερευνητές.

Πηγή: webmd

 

Διαφήμιση