Αρχική Special Topics Τι θα συνέβαινε αν όλοι στον πλανήτη γίνονταν vegan

Τι θα συνέβαινε αν όλοι στον πλανήτη γίνονταν vegan

Σύνταξη: ecozen.gr

0
vegan
Διαφήμιση

Το να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να είναι όλος ο πλανήτης vegan, δε σημαίνει ότι θα έχουν λυθεί και όλα τα προβλήματα. Η απελευθέρωση δισεκατομμυρίων ζώων στη φύση, θα παρουσιάσει μερικά προβλήματα, αλλά θα λύσει και άλλα. Αυτό υποστηρίζουν οι ειδικοί.

“Ιερά” ζώα

Ο veganism επιδιώκει να αποκλείσει κάθε σκληρότητα στα ζώα. Απλά ανοίγοντας τις πύλες των αγροκτημάτων στο υπάρχον απόθεμα των 3,5 δισεκατομμυρίων ζώων βοσκής και 19 δισεκατομμυρίων κοτόπουλων, δεν θα λειτουργούσε.
Τα περισσότερα ζώα θα πέθαιναν από λιμοκτονία ή από άλλα αρπακτικά ζώα.
Αντ ‘αυτού, τα αγροκτήματα θα πρέπει να μετατραπούν σε “ιερά” για την φυσική ζωή των ζώων.

Εκπομπές αερίου

Η παραγωγή τροφίμων είναι υπεύθυνη για το ένα τέταρτο των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, κυρίως από αγελάδες που βγάζουν μεθάνιο.
Το μεθάνιο είναι ένα τόσο ισχυρό αέριο που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Η παγκόσμια αλλαγή σε φυτικές τροφές θα μειώσει τις εκπομπές από την παραγωγή τροφίμων κατά 28%. Ποσοστό ισοδύναμο της Ινδίας, με ουδέτερο άνθρακα.

vegan 1

Χρήση της γης

Επί του παρόντος, το 68% των γεωργικών εκτάσεων χρησιμοποιείται για τα ζώα. Η φύτευση 1/5 αυτού με καλλιέργειες θα παρήγαγε την ίδια ποσότητα τροφής με όλα τα ζώα.
Παράλληλα θα απελευθέρωνε 26 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα – περιοχή 1,5 φορές μεγαλύτερη από τη Ρωσία – που θα μπορούσε να γίνει λιβάδι ή δάσος, για τη βελτίωση της βιοποικιλότητας.

Υγεία

Εάν εγκαταλείψουμε όλοι το κρέας, περίπου οκτώ εκατομμύρια λιγότεροι άνθρωποι θα πεθαίνουν κάθε χρόνο, ως αποτέλεσμα χαμηλότερων καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικών επεισοδίων και καρκίνου.
Αλλά οι περισσότερες καλλιέργειες έχουν χαμηλότερα επίπεδα μικροθρεπτικών συστατικών ανά θερμίδα από ότι το κρέας. Ειδικά οι βιταμίνες Α, Β12, D και ορισμένα βασικά λιπαρά οξέα. Οι καλλιέργειες θα πρέπει να προσαρμοστούν για να αποφευχθεί ο υποσιτισμός.

Πηγή: sciencefocus

Διαφήμιση