Αρχική Ειδήσεις Δασικοί χάρτες: Παράταση ως τον Οκτώβριο για την υποβολή αντιρρήσεων

Δασικοί χάρτες: Παράταση ως τον Οκτώβριο για την υποβολή αντιρρήσεων

0
δασικοί χάρτες
Διαφήμιση

Στην παράταση της προθεσμίας για την υποβολή αντιρρήσεων κατά αναρτημένων δασικών χαρτών προχώρησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος με σχετική νομοθετική ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Έως τον Οκτώβριο

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ3 Συγκεκριμένα, με τη ρύθμιση επεκτείνεται η προθεσμία για τις περιπτώσεις που εκείνη εκπνέει στις 30.08.2019 [άρ. 4 παρ. 1 του ν. 4617/2019 (Α 88)]. Η παράταση αφορά τις περιοχές, όπου οι δασικοί χάρτες αναρτήθηκαν από 19.10.2018 έως 01.03.2019.

Η προθεσμία παρατείνεται έως τις 31.10.2019, με στόχο τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων στην έγκαιρη άσκηση των δικαιωμάτων τους.

Τα καμένα

Πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής

Στις περιοχές αυτές περιλαμβάνονται όσες επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018. Κρίνεται, συνεπώς, σκόπιμη η διευκόλυνση των πολιτών, δεδομένου ότι η νέα προθεσμία λήγει μετά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Για τις υπόλοιπες περιοχές, όπου οι δασικοί χάρτες αναρτήθηκαν ταυτόχρονα, στόχος είναι η ενιαία διαχείρισή τους. Με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται ο τεχνικός χειρισμός και εξοικονομούνται διοικητικοί πόροι.

Εθνικό Κτηματολόγιο: Παράταση για Μεσσηνία

MESSHNIAΝέα παράταση έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2019 δόθηκε όμως, με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημητρίου Οικονόμου, και για την υποβολή των δηλώσεων (του άρθρου 2, παράγραφος 5 του ν. 2308/1995) του Εθνικού Κτηματολογίου στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η παράταση περιλαμβάνει τους κατοίκους της ημεδαπής, της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕνισχύεται η προστασία 18 απειλούμενων ειδών καρχαριών και σαλαχιών
Επόμενο άρθροΥΠΕΝ: Τι τρέχει με τη ΔΕΗ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ