Αρχική Ευζωία Τις προσκυνηματικές περιηγήσεις, προωθεί το υπουργείο Τουρισμού μαζί με την Εκκλησία

Τις προσκυνηματικές περιηγήσεις, προωθεί το υπουργείο Τουρισμού μαζί με την Εκκλησία

0
μονή τουρισμού

Η προώθηση των προσκυνηματικών περιηγήσεων ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και των εκπροσώπων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην προώθηση των προσκυνηματικών περιηγήσεων, ανέπτυξε στον υπουργό ο αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, γραμματέας της Διοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου επί των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.

Ο υπουργός και οι συνεργάτες του ενημερώθηκαν για τις πρωτοβουλίες του Συνοδικού Γραφείου της Εκκλησίας της Ελλάδος στο θρησκευτικό τουρισμό. Αυτές αφορούν τη συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις και σε πανελλήνια συνέδρια.
Την έκδοση έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού και την συμμετοχή σε Διακρατικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

τουρισμού μονή

Το υπουργείο Τουρισμού, στηρίζει τις προσπάθειες της Εκκλησίας της Ελλάδος

Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα στηρίξει τις προσπάθειες της Εκκλησίας της Ελλάδος. Οι οι δύο πλευρές συμφώνησαν για να την ανάγκη να συνεχιστεί η παρουσία της Εκκλησίας σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού. Να διευρυνθούν οι συμμετοχές της σε νέες αγορές εντός και εκτός Ευρώπης. Και να διασφαλισθεί χρηματοδότησή της μέσω Διακρατικών Ευρωπαϊκών προγραμμάτων περί Τουρισμού και Πολιτισμού.

O κ. Θεοχάρης δεσμεύθηκε ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού θα συνεργαστούν στην πραγματοποίηση του Δ΄ Πανελληνίου Συνεδρίου επί των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού).
Αυτό θα διεξαχθεί, υπό τον Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, στην Ήπειρο από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου 2019. Θέμα του είναι “Ηπειρος: Προσέγγιση στα θρησκευτικά μνημεία και τον πολιτισμό της- Νέοι δρόμοι στους μοναδικούς προσκηνυματικούς προορισμούς της”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here