Αρχική Επιχειρείν Online πλατφόρμες και συναλλαγές – Δείτε τι ισχύει με τους νέους κανόνες...

Online πλατφόρμες και συναλλαγές – Δείτε τι ισχύει με τους νέους κανόνες της ΕΕ

0
online πλατφόρμες
Διαφήμιση

Έως τις 12 Ιουλίου 2020, όλες οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις θα πρέπει να προσαρμοστούν στους νέους κανόνες της ΕΕ για συναλλαγές στο διαδίκτυο.

Οι νέοι κανόνες ισχύουν ήδη από σήμερα σε:

  • Διαδικτυακές αγορές.
  • Ηλεκτρονικούς ιστότοπους κρατήσεων.
  • Καταστήματα εφαρμογών (app stores).
  • Μηχανές αναζήτησης.

Στόχος είναι να δημιουργήσουν δίκαιο, αξιόπιστο και βασιζόμενο στην καινοτομία περιβάλλον για τις επιχειρήσεις και τους εμπόρους όσον αφορά τη χρήση online πλατφορμών.

Σαφείς κανόνες και σε αποτελεσματικούς μηχανισμούς επίλυσης διαφορών

Ο κανονισμός για τις σχέσεις μεταξύ πλατφορμών και επιχειρήσεων θα διασφαλίσει καλύτερη ενημέρωση.
Ένα εκατομμύριο εταιρείες που προσφέρουν αγαθά και υπηρεσίες στην Ευρώπη θα γνωρίζουν καλύτερα τις διαδικτυακές πρακτικές.
Και θα βασίζονται σε σαφείς κανόνες και σε αποτελεσματικούς μηχανισμούς επίλυσης διαφορών. Έτσι θα παρέχουν πιο δίκαιη μεταχείριση και μεγαλύτερη διαφάνεια κατά την αλληλεπίδραση ανάμεσα στις online πλατφόρμες και στις επιχειρήσεις.

πλατφόρμες online

Οι καταναλωτές θα επωφεληθούν από ευρύτερη επιλογή αγαθών και υπηρεσιών

Αυτό το ενιαίο σύνολο ευρωπαϊκών κανόνων θεσπίζει υποχρεώσεις για τις online πλατφόρμες και για τις μηχανές αναζήτησης στην ενιαία αγορά.
Δίνει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να κατανοήσουν καλύτερα τα δικαιώματά τους, ιδίως όσον αφορά την κατάταξη στα αποτελέσματα της αναζήτησης, την πρόσβαση σε δεδομένα και τη διευθέτηση διαφορών.

Με τη βελτίωση των αρχών του ανταγωνισμού που εγγυώνται οι εν λόγω κανόνες, οι καταναλωτές θα επωφεληθούν από ευρύτερη επιλογή αγαθών και υπηρεσιών. Αλλά και από καλύτερη ποιότητα και σε χαμηλότερες τιμές.

Ο κανονισμός αποτελεί ένα πρώτο βήμα και εντάσσεται στις τρέχουσες πολιτικές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την ταχεία ανάπτυξη της οικονομίας των online πλατφορμών.

Πρωτοβουλίες που περιλαμβάνουν νέο παρατηρητήριο για την οικονομία των online πλατφορμών, με στόχο ιδίως να παρακολουθεί την εφαρμογή των νέων κανόνων.

Δείτε αναλυτικά τους νέους κανόνες, εδώ.

 

Διαφήμιση