Αρχική Ειδήσεις Ολική επαναφορά της Γιάννας Αγγελοπούλου-Επικεφαλής της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”

Ολική επαναφορά της Γιάννας Αγγελοπούλου-Επικεφαλής της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”

0
επικεφαλής Αγγελοπούλου
Διαφήμιση

Η Γιάννα Αγγελοπούλου αναλαμβάνει με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη επικεφαλής της επιτροπής “Ελλάδα 2021”.

Τις λεπτομέρειες συζήτησαν οι δυο τους σήμερα το πρωί σε συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιάννα Αγγελοπούλου έκαναν μια πρώτη συζήτηση για τους στόχους αυτής της επετείου – ορόσημο. Η επέτειος θα προσφέρει την ευκαιρία στην χώρα να ξανασυστηθεί στη διεθνή κοινότητα, μετά την πολυετή κρίση.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε ο φορέας υλοποίησης της εθνικής πρωτοβουλίας να είναι το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.
Στην διοργάνωση, εκτός από τα συναρμόδια υπουργεία, θα έχουν καθοριστική συμμετοχή διακεκριμένες προσωπικότητες του πνεύματος, του πολιτισμού και των επιστημών.

Όπως ανακοινώθηκε η απόφαση του πρωθυπουργού το 2021 να είναι ένα έτος εθνικής γιορτής για τον Ελληνισμό, εντός και εκτός Ελλάδος.
Ανέθεσε στη Γιάννα Αγγελοπούλου την θέση της επικεφαλής της Επιτροπής που θα συγκροτηθεί για τις εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

“Το 2021, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα είναι μια χρόνια που όλοι οι Έλληνες θα γιορτάσουμε μαζί και ενωμένοι τα 200 χρόνια ελευθερίας του ελληνικού κράτους. Με υπερηφάνεια για το παρελθόν μας και αυτοπεποίθηση για το μέλλον μας”.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλη τη χώρα και θα κορυφωθούν το καλοκαίρι του 2021 στην Αθήνα.
Στις πρωτεύουσες κάθε περιφέρειας, σε εμβληματικούς τόπους της χώρας, αλλά και σε σημαντικές πόλεις του εξωτερικού.

Διαφήμιση