Αρχική Ειδήσεις Τέλος εποχής για το ΣΔΟΕ – Στη νέα Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής...

Τέλος εποχής για το ΣΔΟΕ – Στη νέα Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής οι αρμοδιότητες

0
sdoe
Διαφήμιση

Αυλαία πέφτει για το ΣΔΟΕ. Μετά από 24 χρόνια στην δίωξη του οικονομικού εγκλήματος, το Σώμα καταργείται και οι αρμοδιότητες του περνάνε στη νέα Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 84/2019 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης συνιστάται στο υπουργείο Οικονομικών Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας.

Τι ορίζει το Προεδρικό Διάταγμα

Συγκεκριμένα, άρθρο 1 και 2 του Προεδρικού Διατάγματος ορίζεται ότι:

Συνιστάται στο Υπουργείο Οικονομικών, Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας. Στη νέα Γενική Γραμματεία μεταφέρονται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων, οι παρακάτω υπηρεσίες: (α) από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής, η Διεύθυνση Φορολογικής Πολιτικής του άρθρου 35 του π.δ. 142/2017 (Α΄ 181), (β) οι υπαγόμενες στην καταργούμενη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας υπηρεσίες των άρθρων 71 έως 78 του ιδίου π.δ., (γ) οι υπαγόμενες στην καταργούμενη Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος υπηρεσίες των άρθρων 79 έως 83 του ιδίου π.δ., (δ) η αυτοτελής Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος, που συστάθηκε με τις διατάξεις των άρθρων 381 επόμ. του ν. 4512/2018 (Α΄5).

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας που συστάθηκε με το άρθρο 20 του ν. 3965/2011 (Α΄ 113) και η Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος που συστάθηκε με το άρθρο 4 του ν. 2343/1995 (Α΄ 211 ) σε συνδυασμό με το άρθρο 88 παρ. 1 του ν. 3842/2010 (Α΄ 58)καθώς και οι αντίστοιχες θέσεις Γενικού/Τομεακού και Ειδικού/Ειδικού Τομεακού Γραμματέα καταργούνται.

Διαβάστε επίσης:  Σε ετοιμότητα ο Ευρωπαϊκός μηχανισμός καταπολέμησης των δασικών πυρκαγιών
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ευρώπη, υπερβαίνουν τα ορυκτά καύσιμα για δεύτερη συνεχή χρονιά
Επόμενο άρθροΣε ετοιμότητα ο Ευρωπαϊκός μηχανισμός καταπολέμησης των δασικών πυρκαγιών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ