Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ευρώπη, υπερβαίνουν τα ορυκτά καύσιμα για δεύτερη...

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ευρώπη, υπερβαίνουν τα ορυκτά καύσιμα για δεύτερη συνεχή χρονιά

0
ananeosimes piges energeias
Διαφήμιση

Οι ευρωπαϊκές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παράγουν για άλλη μια φορά περισσότερη ενέργεια από τα ορυκτά καύσιμα.
Αυτό αποκαλύπτουν για το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, οι αναλυτές ενέργειας της EnAppSys.
Επίσης, παρήγαγαν μεγαλύτερη ισχύ από τα ορυκτά καύσιμα τους πρώτους έξι μήνες του 2018 και του 2019.

  • Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παρήγαγαν 245,8 TWh ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη την Ευρώπη μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2019. Από ορυκτά καύσιμα, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας 202,7 TWh.
  • Στο πρώτο τρίμηνο του έτους, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παρήγαγαν 265,2 TWh ηλεκτρικής ενέργειας. Η παραγωγή ενέργειας από ορυκτά καύσιμα, ήταν 233,6 TWh.

Κυριαρχία, παρά την μείωση παραγωγής

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας - ΑΠΕ
Η κυριαρχία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το α’ 6μηνο του έτους πραγματοποιήθηκε παρά το 3% μείωση της παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας το β’ 3μηνο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με την EnAppSys.

Οι αναλυτές δηλώνουν από την πλευρά τους ότι η κατάσταση του ενεργειακού μίγματος καυσίμων σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει “σταθεροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό” και οι μεγάλες αυξήσεις της δυναμικότητας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι παρελθόν.

Όπως εξηγούν “το μερίδιο της παραγωγής από ορυκτά καύσιμα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και πυρηνικά έχει παραμείνει σε μεγάλο βαθμό στάσιμο από το 2017. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παρέχουν περισσότερα από ορυκτά καύσιμα το πρώτο εξάμηνο του έτους και με τη μετάβαση αυτή στο δεύτερο εξάμηνο”.

Η ενίσχυση επιδοτήσεων το “αγκάθι”

Η ενίσχυση των επιδοτήσεων για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ήταν ένας παράγοντας επιβράδυνσης της ανάπτυξης.
Ορισμένες χώρες αγωνίζονται να στραφούν από τον άνθρακα σε φυσικό αέριο λόγω έλλειψης εγχώριων προμηθειών φυσικού αερίου και υποδομών.

Ωστόσο, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να επιτύχει το στόχο της για το 2030, με ποσοστό 32% των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η πράσινη ηλεκτρική ενέργεια αναμένεται να έχει τουλάχιστον το 50% της κατανάλωσης ενέργειας καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.
Αυτό θα απαιτούσε σημαντική επέκταση της πράσινης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε όλο το εμπορικό μπλοκ.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δραστικά μέτρα για την κλιματική δράση

commission, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κομισιόν
Τα στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας ταυτόχρονα με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.
Η ίδια έχει υποσχεθεί να καταστήσει την κλιματική δράση κορυφαία προτεραιότητα κατά τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας της. Όπως έχει ανακοινώσει θα ενισχύσει τους στόχους εκπομπών και να εισαγάγει μια σειρά μέτρων για την επιτάχυνση της καθαρότητας τεχνολογίας.

Διαφήμιση