Αρχική Περιβάλλον Με προηγμένη τεχνολογία και φιλικά προς το περιβάλλον, τα μελλοντικά έξυπνα σπίτια...

Με προηγμένη τεχνολογία και φιλικά προς το περιβάλλον, τα μελλοντικά έξυπνα σπίτια (βίντεο)

0
έξυπνα σπίτια
Διαφήμιση

Φανταστείτε ότι ζείτε σε ένα σπίτι με υλικά επαναχρησιμοποιήσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον και με στέγη ηλιακών συλλεκτών; Σε ένα σπίτι που με φωνητικές εντολές θα αλλάζατε το χρώμα ή την υφή του σαλονιού;
Τα έξυπνα σπίτια του μέλλοντος θα συνδυάζουν φουτουριστική τεχνολογία με οικολογική συνείδηση.

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό; Το Smart Energy GB αναφέρει ότι όλες αυτές οι καινοτομίες που βασίζονται στην τεχνολογία ή τις λύσεις που είναι ήδη διαθέσιμες ή σχεδιάζονται θα μπορούσαν να είναι έτοιμες για καταναλωτές έως το 2030.

Ήδη ομάδα ομάδα εμπειρογνωμόνων που ασχολούνται με το περιβάλλον, τη μηχανική, την αρχιτεκτονική, τη futurology και τα ηλεκτρικά οχήματα συναντήθηκαν για να συζητήσουν πως η νέα τεχνολογία θα δώσει έξυπνα σπίτια, φιλικά στο περιβάλλον.

έξυπνα σπίτια

 

Τι θα έχει το σπίτι του μέλλοντος

Οι κήποι στέγης, οι υδροπονικοί κήποι με βότανα, οι τουαλέτες που μετατρέπουν τα απόβλητα σε καύσιμα και οι ανεμογεννήτριες οροφής θα βοηθήσουν στην παραγωγή ενέργειας. Κι αυτά θα είναι τα σπίτια του μέλλοντος.

  • Κλινοσκεπάσματα που μπορούν να είναι διαφορετικές θερμοκρασίες σύμφωνα με τις ατομικές προτιμήσεις.
  • Έξυπνα μαξιλάρια και έπιπλα που αλλάζουν το χρώμα, το ύφασμα και την υφή χρησιμοποιώντας την επαυξημένη πραγματικότητα, μειώνοντας την ανάγκη αντικατάστασής τους .
  • Υδροπονικοί εσωτερικοί κήποι, οι οποίοι, με αποτελεσματική χρήση φωτός, θα δίνουν φρέσκα λαχανικά. Κι αυτά σε τόσο χώρο όπως ένα ντουλάπι τοίχου ή μία βιβλιοθήκη.
  • Σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με μια γιγαντιαία μπαταρία για το σπίτι και την ενέργεια.
  • Τουαλέτες που μετατρέπουν τα απόβλητα σε καύσιμα

Οι έξυπνοι μετρητές, που αποτελούν τα δομικά στοιχεία ενός έξυπνου ενεργειακού δικτύου, θα είναι το βασικό μέρος του σχεδίου.
Θα παράσχουν στο δίκτυο πληροφορίες για να προσθέσουν περισσότερη χωρητικότητα όταν χρειάζεται, να αλλάξουν τα πρότυπα κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και να διευκολύνουν την προσθήκη ηλεκτρικών οχημάτων, ηλιακών συλλεκτών, ανεμογεννητριών και αντλιών θερμότητας στο ενεργειακό σύστημα.

σπίτια έξυπνα

Όλοι θέλουν ένα οικολογικό σπίτι

Το οικολογικό σπίτι φαίνεται να είναι “διακαής πόθος” των Βρετανών, σύμφωνα με έρευνα της Smart Energy GB.

  • Το 83% των Βρετανών ενδιαφέρονται για τη νέα τεχνολογία που θα καθιστούσε τα σπίτια τους πιο οικολογικά.
  • Το 70% θα ήθελε ένα οικολογικότερο σπίτι.
  • Δύο στους 10 (20%) δεν ξέρουν πώς να το κάνουν.
  • Πάνω από τα δύο τρίτα (67%) πιστεύουν ότι τα οικολογικά σπίτια είναι ακριβά.

σπίτια

“Το μέλλον θα μας δώσει πλουσιότερες ζωές με μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο”

“Το μέλλον θα μας δώσει πλουσιότερες ζωές με μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι ενήλικες θα δώσουν προτεραιότητα στη μείωση της ενεργειακής ζήτησης μέσω έξυπνων παραθύρων, ηλιακών συλλεκτών, τονίζει ο Δρ. Ian Pearson. Και στη συνέχεια με τη χρήση έξυπνων μετρητών θα επιτρέπουν την παραγωγή επιπλέον ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.
Κάνοντας τα σπίτια πιο πράσινα σίγουρα δεν θα σημαίνει να τα κάνουμε χαμηλής τεχνολογίας.
Με το Smart E-Home, θα μπορέσουμε να αναδιαμορφώσουμε πλήρως τα σπίτια μας χωρίς να αγοράσουμε νέα εξαρτήματα ή πράγματα.
Αντ ‘αυτού θα χρησιμοποιήσουμε την επαυξημένη πραγματικότητα και τα έξυπνα έπιπλα από αναδιαμορφώσιμα υλικά.
Τα σπίτια μας θα χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αποθηκεύοντας την σε οικιακές μπαταρίες που θα διευκολύνουν τη ζωή μας.
Η υδροπονία, για παράδειγμα, θα αυξήσει τα φρέσκια λαχανικά και τα βότανα, θα μειώσει τον αριθμό των επισκέψεων μας στα καταστήματα βελτιώνοντας τη διατροφή μας.
Ο ειδικός φωτισμός LED θα παρέχει τα χρώματα του φωτός που προτιμούν τα φυτά, αποφεύγοντας τα απόβλητα. Και φυσικά οι έξυπνοι μετρητές θα παρέχουν την ενέργεια για αυτόν τον φωτισμό φθηνότερα”.

Δες το βίντεο με το έξυπνο σπίτι

Διαφήμιση