Αρχική Ενέργεια Στην Αθήνα στις 9 Αυγούστου ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για τα...

Στην Αθήνα στις 9 Αυγούστου ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για τα ενεργειακά

0
Φάνον
Διαφήμιση

Στις 9 Αυγούστου θα βρεθεί στην Αθήνα, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για ενεργειακά θέματα, Φράνσις Φάνον, στο πλαίσιο περιοδείας που θα πραγματοποιήσει στην Ιορδανία, το Λίβανο και την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το συγκεκριμένο ταξίδι που ξεκινάει ήδη από αύριο 31 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Αυγούστου, αντανακλά το μακροπρόθεσμο στρατηγικό ενδιαφέρον της Ουάσινγκτον για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η περιοδεία του κ.Φάνον θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψή του στην Ελλάδα, καθώς όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «διαδραματίζει καίριο ρόλο στην προώθηση της ενεργειακής ολοκλήρωσης για την περιοχή».

Ο Αμερικανός υφυπουργός θα συμμετέχει και σε μια συνάντηση της ομάδας εργασίας «3 + 1», με την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Φράνσις Φάνον θα συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους, αλλά και με εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να συζητήσει την προώθηση της ενεργειακής ασφάλειας και της ενεργειακής συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο στόχος των ΗΠΑ

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι βασικός στόχος είναι:

  • Η επέκταση των οικονομικών ευκαιριών στον τομέα της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του φυσικού αερίου και των συναφών εξαγωγών, και
  • Να ενθαρρύνει τις συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο οι χώρες μπορούν να αξιοποιήσουν την ενεργειακή συνεργασία για την μεγαλύτερη περιφερειακή σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη σε ολόκληρη την περιοχή.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΧαλκιδική: Νέα μετεωρολογικά στοιχεία της φονικής καταιγίδας (video)
Επόμενο άρθροΜε προηγμένη τεχνολογία και φιλικά προς το περιβάλλον, τα μελλοντικά έξυπνα σπίτια (βίντεο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ