Διαφήμιση
Από τη ΣΕΦ Στέλλα Καραπετάκου
Το πιο νόστιμο πεϊνιρλί, αφράτο, εύγευστο, πεντανόστιμο, γεμάτο αρώματα.
Τα υλικά μας
- 1 δόση ζύμη για πεϊνιρλί
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- 400 γρ κρέμα γάλακτος
- 300 γρ μιξ τυριών
- 150 γρ μπέικον κομμένο σε καρέ
- 200 γρ καπνιστό τυρί Βερμίου τριμμένο
- Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
- Σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα πράσα μας.
- Έπειτα προσθέτουμε το μπέικον ,την κρέμα γάλακτος, και στο τέλος τα τυριά μας μέχρι να γίνουν μία πηχτή κρέμα.
- Τοποθετούμε τις σχάρες σε καυτό φούρνο να πυρώσουν.
- Αφού έχουν πυρώσει οι σχάρες, τις βγάζουμε από το φούρνο και τοποθετούμε με προσοχή τις βαρκούλες επάνω στο καυτό ταψί αφού το ζυμάρι μας έχει φουσκώσει.
- Στην συνέχεια με ένα κουτάλι γεμίζουμε μέσα τις βαρκούλες.
- Τα ψήνουμε στους 220 βαθμούς κελσίου στην κάτω σχάρα.
- Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε από το φούρνο και όπως είναι ζεστά αλείφουμε με βούτυρο το ζυμάρι ή για περισσότερη νοστιμιά βάζουμε μικρά κομματάκια διάσπαρτα βουτύρου και τα αφήνουμε να σιγολιώσουν μόνα τους.
- Εάν θέλετε να βάλετε αυγό επάνω θα το βάλετε 1-2 λεπτά πριν ξεφουρνίσετε τα πεϊνιρλί
Καλή μας όρεξη!
Διαφήμιση