Αρχική Καταστροφές Καλιφόρνια: Νέα σεισμική δόνηση 7,1 Ρίχτερ

Καλιφόρνια: Νέα σεισμική δόνηση 7,1 Ρίχτερ

0
Καλιφόρνια: Νέα σεισμική δόνηση 7,1 Ρίχτερ
Διαφήμιση

Νέα, ισχυρότερη σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 20:19 (τοπική ώρα) στη νότια Καλιφόρνια.

Είναι ο δεύτερος κατά σειρά σεισμός που ταράζει την περιοχή μέσα σε δύο μόλις ημέρες. Ο προηγούμενος ήταν μεγέθους 6,4 Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρο και των δύο εντοπίστηκε στα 16 περίπου χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ρίντζκρεστ, μιας πόλης 27.600 κατοίκων στα 200 χιλιόμετρα απόσταση από το κέντρο του Λος Άντζελες. Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι και στο Μεξικό.

Τραυματίες και ζημιές

Υπάρχουν «αρκετοί τραυματίες» αναφέρουν αξιωματούχοι της κομητείας Κερν καθώς και υλικές ζημιές σε κτίρια αλλά και πολλές πυρκαγιές. Η Πυροσβεστική της κομητείας του Σαν Μπερναντίνο έγραψε στο twitter ότι «μετακινήθηκαν σπίτια, ράγισαν θεμέλια, τοιχία αντιστήριξης έπεσαν».

Γύρω στους 1.800 ανθρώπους έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ έκλεισε αυτοκινητόδρομος λόγω κατολίσθησης βράχων.

Παράπλευρη απώλεια, η ματαίωση του Summer League του ΝΒΑ μεταξύ των New Orleans Pelicans και των New York Knicks.

Μετασεισμοί

Οι σεισμολόγοι του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (Cal Tech) κατέγραψαν 1.400 περίπου μετασεισμούς μετά την πρώτη σεισμική δόνηση των 6,4 Ρίχτερ, με τους 17 από αυτούς να είναι άνω των 4 Ρίχτερ.

«Το ρήγμα μεγαλώνει. Άνοιξε ένα κομμάτι του με τον πρώτο σεισμό, κι ένα ακόμη με τον δεύτερο», δήλωσε η Λούσι Τζόουνς, σεισμολόγος του Cal Tech. «Μετακινείται στα βορειοδυτικά, μακριά από την κατοικημένη περιοχή». Ωστόσο, εκτίμησε ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι σεισμοί, πιθανόν στην ίδια περιοχή.

Διαφήμιση