Αρχική Ειδήσεις Παραίτηση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ σε πνεύμα συνεργασίας

Παραίτηση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ σε πνεύμα συνεργασίας

0
ΔΕΗ
Διαφήμιση

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε σήμερα με τον  Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη, από τον οποίο ενημερώθηκε για την κατάσταση της επιχείρησης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Παναγιωτάκης έθεσε στη διάθεση του Υπουργού την παραίτησή του για να διευκολύνει την κυβέρνηση στην άσκηση της πολιτικής της. Σημειώνεται ότι η θητεία του έληγε το 2021.

Συνεργασία

Πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκη

Ο κ. Χατζηδάκης ευχαρίστησε τον κ. Παναγιωτάκη για τις προσπάθειες που κατέβαλε τα τελευταία χρόνια στη ΔΕΗ, ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των δανειστών για την μείωση του μεριδίου της επιχείρησης στην αγορά χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα. Τον παρακάλεσε δε να παραμείνει στη θέση του και να χειριστεί όλα τα επείγοντα ζητήματα της επιχείρησης μέχρι να οριστεί κατά τις νόμιμες διαδικασίες ο αντικαταστάτης του.
Ο κ. Παναγιωτάκης δεσμεύτηκε για την στενή παρακολούθηση όλων των θεμάτων και την συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε σχέση με τα άμεσης προτεραιότητας ζητήματα της ΔΕΗ.
Είναι γνωστό ότι ο μέχρι σήμερα Πρόεδρος της ΔΕΗ είχε θέσει κάποιες «κόκκινες γραμμές» στο θέμα της ιδιωτικοποίησης όπως είναι η αποφυγή πώλησης των υδροηλεκτρικών.
Επιστολή της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Σήμερα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ απέστειλε επιστολή στο νέο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ζητώντας να οριστεί συνάντηση για να παρουσιάσει τις θέσεις της:

«Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων σας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επιθυμεί δια της παρούσης να σας εκφράσει τα συγχαρητήριά της και να σας ευχηθεί καλή δύναμη και αποτελεσματικό έργο. Με δεδομένο ότι τα θέματα της Ενέργειας και ειδικότερα η παρούσα κατάσταση στη ΔΕΗ, στη μεγαλύτερη Επιχείρηση της χώρα μας, είναι -όπως και εσείς δημοσίως έχετε υπογραμμίσει- άμεσης προτεραιότητας, θα θέλαμε να ορίσετε μια συνάντηση το συντομότερο δυνατόν ώστε να ενημερωθούμε από σας αλλά και να σας παρουσιάσουμε τις θέσεις μας. Έχετε αναφερθεί στις προσπάθειες των εργαζομένων για την ανόρθωση της ΔΕΗ και πιστεύουμε ότι κατανοείτε την ανησυχία των εργαζομένων που εκπροσωπούμε.

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντική η συνεργασία μας μαζί σας και σε αυτήν προσβλέπουμε προς όφελος της ΔΕΗ Α.Ε., της Εθνικής Οικονομίας, των Καταναλωτών αλλά και των χιλιάδων Εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ».

Διαβάστε επίσης:  Μυτιληναίος: Συμβάσεις EPC με την Total Eren για φωτοβολταϊκά έργα στο Καζακστάν
Διαφήμιση
  • Διαβαστε περισσοτερα
  • ΔΕΗ
Προηγούμενο άρθροΕλβετοί ειδικοί για τους εγκαυματίες της πυρκαγιάς στο Μάτι
Επόμενο άρθροΣε συναγερμό η Πυροσβεστική: 73 αστικές πυρκαγιές, 55 αγροτοδασικές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ