Αρχική Ειδήσεις Ελβετοί ειδικοί για τους εγκαυματίες της πυρκαγιάς στο Μάτι

Ελβετοί ειδικοί για τους εγκαυματίες της πυρκαγιάς στο Μάτι

0
Πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής
Διαφήμιση

Σε λίγες ημέρες κλείνει ένας χρόνος από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής. Και όμως, 30 άνθρωποι αντιμετωπίζουν ακόμη σοβαρά προβλήματα λόγω των εκτεταμένων εγκαυμάτων που υπέστησαν.

Ευτυχώς τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων από το Μάτι (ΣΕΚΜΑ) που έχουν αναλάβει από την πρώτη στιγμή τη φροντίδα τους, μερίμνησαν ώστε να τους επισκεφθούν τρεις εξειδικευμένοι στην αποκατάσταση σοβαρών εγκαυμάτων φυσιοθεραπευτές.

Όπως γράφει η ενημερωτική ιστοσελίδα factnews.gr, οι ειδικοί θα έρθουν από την Ελβετία και στο διάστημα 18 με 21 Ιουλίου θα εξετάσουν τους εγκαυματίες και θα συνομιλήσουν μαζί τους.

Ανθρωπιστική αποστολή

Ελβετοί ειδικοί για τους εγκαυματίες της πυρκαγιάς στο Μάτι

Αρωγοί σε αυτή την πρωτοβουλία είναι η Ελληνική Κοινότητα της Γενεύης που καλύπτει τα αεροπορικά έξοδα, η εκπρόσωπός τους Λήδα Κυπριώτου που έκανε όλες τις συνεννοήσεις με τους γιατρούς στη Λωζάνη, το νοσοκομείο CHUV και το Flavie που στέλνουν το προσωπικό τους ως ανθρωπιστική αποστολή και είναι διαθέσιμα να μοιραστούν την εμπειρία τους με όποιον πλαστικό γιατρό ή φυσιοθεραπευτή το επιθυμεί.

Επίσης, στην ομάδα είναι και η πλαστικός χειρουργός Έβελιν Μπέτση που έχει εκπαιδευτεί κι εργαστεί στο Νοσοκομείο CHUV, η οποία προσφέρθηκε να κάνει επίσημα την πρόσκληση ως γιατρός και να είναι παρούσα στις συναντήσεις των εγκαυματιών με τους Ελβετούς φυσιοθεραπευτές βοηθώντας με την εμπειρία της.

Ευγενικές προσφορές

  • Το Κέντρο Αποκατάστασης Θησέας προσφέρει τα εξεταστήριά του.
  • Το ξενοδοχείο «Μάτι» και η Νατάσα Καρβέλα που προσφέρει τη διαμονή των φυσιοθεραπευτών από την Ελβετία.
  • Το Ίδρυμα Λάτση, που, εκτός της μέχρι τώρα αποκλειστικής κάλυψης των εξόδων αποκατάστασης των εγκαυματιών, καλύπτει τα έξοδα κίνησης και διατροφής των φιλοξενούμενων.
  • Οι διερμηνείς προσφέρθηκαν εθελοντικά να βοηθήσουν στην επικοινωνία μεταξύ γιατρών και ασθενών.
Διαφήμιση