Αρχική Καταστροφές Σε συναγερμό η Πυροσβεστική: 73 αστικές πυρκαγιές, 55 αγροτοδασικές

Σε συναγερμό η Πυροσβεστική: 73 αστικές πυρκαγιές, 55 αγροτοδασικές

0
Πυροσβεστική
Διαφήμιση

Σε συναγερμό βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς έχει να αντιμετωπίσει 73 αστικές πυρκαγιές, 55 αγροτοδασικές πυρκαγιές και ταυτόχρονα είχε 95 κλήσεις για παροχή βοήθειας από τις 6 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα. Έξι μεγάλες πυρκαγιές εκ των οποίων οι πέντε μαίνονται σε Αγίους Θεοδώρους, Δίρβη Φθιώτιδας, Φυλή, Ανατολική Μάνη και Πευκί Εύβοιας.

Πιο συγκεκριμένα από την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη έχει δεχτεί 11 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και παροχές βοήθειες. Έξι μεγάλες πυρκαγιές εκ των οποίων οι πέντε μαίνονται σε Αγίους Θεοδώρους, Δίρβη Φθιώτιδας, Φυλή, Ανατολική Μάνη και Πευκί Εύβοιας, ενώ τουλάχιστον δύο από αυτές σε Βόρεια Εύβοια και Κορινθία ξέσπασαν από κεραυνούς.

Σε όλες τις πυρκαγιές μέχρι να πέσει το σκοτάδι επιχειρούσαν ισχυρές εναέριες δυνάμεις, ωστόσο πλέον οι προσπάθειες έχουν πέσει στους ώμους των επίγειων δυνάμεων που σε αρκετές περιπτώσεις ίσως να χρειαστεί να επιχειρούν όλη τη νύχτα.

Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε πιθανόν από κεραυνό, σε πυκνή δασική έκταση στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Η φωτιά εντοπίζεται ψηλά στο βουνό και σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο. Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, αλλά έχει γίνε μεγάλη κινητοποίηση λόγω της πευκόφυτης έκτασης και των ανέμων.

Στο σημείο έχουν ενισχυθεί και επιχειρούν 64 πυροσβέστες (50 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρου τμήματος). Την επιχείρηση συνδράμουν δύο υδροφόρες και δύο μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Ανατολική Μάνη

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Κορογονιάνικα Ανατολικής Μάνης.

Λόγω των δυνατών ανέμων έχει πάρει έκταση, ωστόσο δεν κινδυνεύει ο οικισμός. Άμεσα κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν στο σημείο 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Δίβρη Φθιώτιδας

Μαίνεται η μία από τις φωτιές που ξέσπασαν νωρίτερα το απόγευμα στα βόρεια της πόλης της Λαμίας και συγκεκριμένα σε αγροτοδασική έκταση δίπλα από το χωριό Δίβρη.

Το πύρινο μέτωπο πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών της Δίβρης, αφήνοντας πίσω της ζημιές σε κάποιες αποθήκες και στις αυλές των πρώτων σπιτιών του χωριού. Το πύρινο μέτωπο κινείται πλέον προς το βουνό και τουλάχιστον οι οικισμός διέφυγε πλέον τον κίνδυνο.

Νωρίτερα οι κάτοικοι του χωριού είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία για την ασφάλειά τους, κατόπιν εισήγησης του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Οι δυνάμεις στην φωτιά της Δίβρης Φθιώτιδας ενισχύθηκαν και συνολικά πλέον ανέρχονται σε 60 πυροσβέστες ( 42 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 18 άτομα πεζοπόρου τμήματος). Την επιχείρηση συνδράμουν 11 οχήματα ΟΤΑ, η ΕΛ.ΑΣ. και το Δασαρχείο.

Η δεύτερη φωτιά που επίσης ξέσπασε στα βόρεια της Λαμίας, κοντά στη Ιερά Μονή Αγίας Άννης τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Πευκί Εύβοιας

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που ξέσπασε στο πευκοδάσος της Βόρειας Εύβοιας, στο Πευκί, η οποία πιθανόν ξέσπασε από κεραυνό.

Στο σημείο δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή αλλά εξαιτίας του πευκοδάσους και των δυνατών ανέμων έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση από την Πυροσβεστική.

Επί τόπου έχουν σπεύσει και επιχειρούν 16 άντρες της Πυροσβεστικής με 8 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Φυλή Αττικής

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση και δασική έκταση, πλησίον του γηπέδου Θρασυβούλου στη Φυλή Αττικής.

Από την φωτιά δεν απειλούνται σπίτια, όμως λόγω των ανέμων έχει πάρει κατεύθυνση προς το βουνό και έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση για να προλάβουν από την Πυροσβεστική τα χειρότερα. Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που ξεσπά φωτιά στο ίδιο σημείο τα τελευταία 24ωρα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, μία ομάδα του μηχανοκίνητου τμήματος ΜΕΤΠΕ με 12 πυροσβέστες και 6 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Τρίκαλα

Δύο πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στον νομό Τρικάλων.

Η πυρκαγιά στο πλατανόδασος του Διαλεκτού στον δήμο Τρικκαίων καίει, σύμφωνα με πληροφορίες, ξερά χόρτα, λεύκες, ιτιές και πλατάνια. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν πέντε οχήματα με 12 πυροσβέστες

Η φωτιά στην περιοχή του Πρίνους, που ανήκει στον δήμο Πύλης, αναπτύσσεται σε αποστραγγιστικό κανάλι. στην κατάσβεση συνδράμουν δύο οχήματα της πυροσβεστικής με πέντε άνδρες.

Διαφήμιση