Αρχική Ενέργεια Μητσοτάκης: Η ΔΕΗ θα σωθεί και θα τιμωρηθούν οι υπαίτιοι

Μητσοτάκης: Η ΔΕΗ θα σωθεί και θα τιμωρηθούν οι υπαίτιοι

0
Μητσοτάκης
Διαφήμιση

Στις «νάρκες» που θα έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση της ΝΔ εφόσον εκλεγεί, αναφέρθηκε, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης τόσο στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή της Κυριακής, όσο και σε συνέντευξη που παραχώρησε, σήμερα, Δευτέρα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Εστιάζοντας στη ΔΕΗ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η «καταστροφή που συνέβη δεν έχει προηγούμενο», και πρόσθεσε πως «εννοείται πως η ΝΔ θα διασώσει τη ΔΕΗ», ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να μην ελεγχθούν όσοι κατέστρεψαν οικονομικά τη μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας. «Θα αναζητηθούν ευθύνες από αυτούς που μας την παρέδωσαν σε αυτά τα χάλια», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σημείωσε ότι ευθύνες θα αναζητηθούν και για την υπόθεση της Novartis, εφόσον φθάσει το θέμα από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή, ποιοι και πώς τη μεθόδευσαν, όπως έχει καταγγελθεί.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να μειωθούν οι φόροι κληρονομιάς. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα υπάρξει συνολική πολιτική για την ακίνητη περιουσία, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά μέσο όρο 30% ή και τα κίνητρα για ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.

«Οι φόροι θα μειωθούν, γιατί πρέπει να μειωθούν» σημείωσε, τέλος ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι: «Είναι μονόδρομος, για να πάρει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης».

Πηγή: Καθημερινή, ΣΚΑΙ

Διαφήμιση