Αρχική Περιβάλλον Καθαρισμός του βυθού στην πλαζ «Βοτσαλάκια» του Πειραιά

Καθαρισμός του βυθού στην πλαζ «Βοτσαλάκια» του Πειραιά

0
votsalakia 2
Διαφήμιση

Με τη στήριξη του Δήμου Πειραιά ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων, καθάρισε σήμερα τον βυθό της θάλασσας στην πλαζ Βοτσαλάκια.

Η δράση αυτή, ήταν ακόμα μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, ο οποίος προσφέρει εθελοντικά τις γνώσεις και τις υπηρεσίες του, στέλνοντας ταυτόχρονα και οικολογικά μηνύματα ευαισθητοποίησης των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στον καθαρισμό του βυθού της θάλασσας στα Βοτσαλάκια παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας σε δήλωσή του τόνισε: «Η σημερινή δράση είναι μία σημαντική πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων. Προσωπικά ως Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος της πόλης του Πειραιά νιώθω υπερήφανος που υπάρχουν τέτοιοι θεσμοί που ενδιαφέρονται για την προστασία του περιβάλλοντος.

votsalakia 1

Σήμερα έγινε ένας ενάλιος καθαρισμός εδώ στα Βοτσαλάκια, τη μεγάλη πλαζ του Πειραιά, για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες του Πειραιά και όλους εμάς που πολιτευόμαστε στον χώρο, γύρω από τη μεγάλη σημασία που έχει η προστασία του περιβάλλοντος.

Πραγματικά νιώθω υπερήφανος για αυτές τις πρωτοβουλίες και καλώ και τους πολίτες του Πειραιά να συμμετέχουν σε κάθε τέτοια προσπάθεια».

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, αρχιπλοίαρχος εν αποστρατεία, Αλέξανδρος Παλατιανός, δήλωσε: «Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που έχουμε μέχρι τώρα με τον Δήμο Πειραιά αναλαμβάνουμε, για δεύτερη φορά φέτος, πρωτοβουλία για μια τέτοια οικολογική δράση.

Είναι μία κίνηση την οποία τη συνεχίζουμε κάθε χρόνο αρκετές φορές. Στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα επαναλάβουμε άλλη οικολογική δραστηριότητα με στόχο την αναβάθμιση του Πειραιά.

Θα βουτήξουν δέκα ζευγάρια δύτες, παλιοί βατραχάνθρωποι, οι οποίοι θα καθαρίσουν και θα συλλέξουν ό,τι απορρίμματα και πλαστικά βρουν, που υπάρχουν στο βυθό της θάλασσας. Στη συνέχεια θα τα παραδώσουμε στον Δήμο Πειραιά, ο οποίος θα κάνει την οικολογική διαχείριση τους».

Διαφήμιση