Αρχική Βίντεο Χιλιάδες ακρίδες «εισβάλουν» στη Νεβάδα (video)

Χιλιάδες ακρίδες «εισβάλουν» στη Νεβάδα (video)

0
akrides 2
Διαφήμιση

Μετά τη Σαρδηνία, ήρθε η σειρά της Νεβάδα να δεχτεί χιλιάδες ακρίδες.

Αν και το φαινόμενο δεν είναι σπάνιο για την περιοχή, ωστόσο οι πολίτες δεν σταματούν να εκφράζουν την ανησυχία τους στα social media για την «επίθεση» που δέχονται.

Οι εντομολόγοι που κλήθηκαν να ερμηνεύσουν το φαινόμενο, εμφανίζονται καθησυχαστικοί, εξηγώντας πως δεν είναι σπάνιο κάτι τέτοιο σε περιοχές που βρίσκονται κοντά ή μέσα σε έρημο.

Όπως αναφέρουν, όταν έχει προηγηθεί άνοιξη ή χειμώνας με ιδιαίτερη υγρασία, είναι πιθανές τέτοιες μαζικές εμφανίσεις εντόμων. Και, η Νεβάδα φέτος έζησε μια χρονιά με ρεκόρ δεκαετιών υγρασίας.

Χιλιάδες ακρίδες και στην Σαρδηνία

Η επιδρομή εκατομμυρίων ακρίδων στην κεντρική Σαρδηνία τον Ιούνιο είχε προκαλέσει την ανησυχία των αγροτών, καθώς περίπου 25.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης καταστράφηκαν από τα έντομα.

Σύμφωνα με ειδικούς, ήταν η πρώτη φορά τα τελευταία 60 και πλέον χρόνια που ένα τέτοιο φαινόμενο καταγράφεται, στην περιοχή. Οι πληγείσες ζώνες βρίσκονται στις κοινότητες Νουόρο, Οτάνα και Οράνι.

«Η άνοδος της θερμοκρασίας, που συνδέεται με την κλιματική αλλαγή, είναι ένα φαινόμενο, το οποίο ενθαρρύνει τον πολλαπλασιασμό του είδους» ανέφερε στο AFP ο Ινάσιο Φλόρις, καθηγητής εντομολογίας του πανεπιστημίου της Σάσαρι, στο βόρειο τμήμα της νήσου.

Διαφήμιση