Αρχική Περιβάλλον Γιγάντιο οστό δεινοσαύρου βρέθηκε στη νοτιοδυτική Γαλλία

Γιγάντιο οστό δεινοσαύρου βρέθηκε στη νοτιοδυτική Γαλλία

0
Γιγάντιο οστό δεινοσαύρου βρέθηκε στη νοτιοδυτική Γαλλία
Διαφήμιση

Το μηριαίο οστό ενός γιγαντιαίου δεινοσαύρου βρέθηκε αυτή την εβδομάδα από Γάλλους παλαιοντολόγους σε ανασκαφή στη νοτιοδυτική Γαλλία. Η συγκεκριμένη περιοχή ανήκει στην κοινότητα Angeac-Charente και εκεί έχουν ανασκαφεί επίσης τα απομεινάρια μερικών από των μεγαλύτερων ζώων που έζησαν ποτέ στη γη.

Το μηριαίο οστό έχει μέγεθος δύο μέτρα και λέγεται πως ανήκε σε σαυροπόδα, έναν φυτοφάγο δεινόσαυρο με μεγάλο λαιμό και ουρά, ο οποίος ήταν διαδεδομένος στην ύστερη εποχή των δεινοσαύρων, πριν από 140 εκατομμύρια χρόνια.

σαυροπόδα

«Αυτή είναι μια σημαντική ανακάλυψη», δήλωσε στο Reuters ο Ronan Allain, παλαιοντολόγος στο Εθνικό Μουσείο Ιστορίας του Παρισιού. «Ήμουν ιδιαίτερα έκπληκτος από την κατάσταση διατήρησης αυτού του μηριαίου οστού. Αυτά τα ζώα πιθανότατα ζύγιζαν 40 έως 50 τόνους.»

Ο Allain δήλωσε ότι από το 2010 οι επιστήμονες έχουν βρει κοντά στην πόλη Cognac περισσότερα από 7.500 απολιθώματα από 40+ διαφορετικά είδη, καθιστώντας την τοποθεσία μία από τις μεγαλύτερες περιοχές ανασκαφής στην Ευρώπη.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο στο Reuters.


Συντάκτης: Ισίδωρος Ρήγας
Πηγή: Reuters

Διαφήμιση