Αρχική Τεχνολογία EXTREMA EUROPE: Η ελληνική εφαρμογή που σώζει ζωές

EXTREMA EUROPE: Η ελληνική εφαρμογή που σώζει ζωές

0
καιρός, ήλιος, καύσωνας
Διαφήμιση

Μια πολύ πρωτότυπη και κυρίως χρήσιμη εφαρμογή για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα μας συστήνει ο δήμος της Αθήνας με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες.

Πρόκειται για την EXTREMA Europe, η οποία ενημερώνει τον χρήστη άμεσα σχετικά με τις κλιματολογικές συνθήκες και τη θερμοκρασία της περιοχής στην οποία βρίσκεται. Παράλληλα, υποδεικνύει τα κοντινότερα δροσερά σημεία της πόλης προσβάσιμα με τα πόδια, ή με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι δημοτικές αρχές λαμβάνουν σε πραγματικό χρόνο εικόνες και χάρτες για τις ακραίες θερμοκρασίες στην πόλη τους, καθώς και άλλα σχετικά στοιχεία, όπως την υγρασία ή τον δείκτη δυσφορίας. Μάλιστα, τα στοιχεία για τη θερμοκρασία ανανεώνονται κάθε 5 λεπτά, ενώ μια ημέρα νωρίτερα οι αρχές λαμβάνουν προειδοποιήσεις για τυχόν ακραίες θερμοκρασίες ώστε να φροντίσουν έγκαιρα να είναι σε ετοιμότητα.

EXTREMA EUROPE

Μια ελληνική πατέντα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή είναι ελληνικό προϊόν που προέκυψε από τη συνεργασία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με το πρόγραμμα «Ανθεκτική Αθήνα» και τη ΔΑΕΜ του δήμου Αθηναίων χρησιμοποιώντας οδηγίες της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Ένα πολύτιμο εργαλείο

Ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, η εφαρμογή EXTREMA μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια. Κι αυτό γιατί ο χρήστης λαμβάνει προσωποποιημένες πληροφορίες για τους κινδύνους που υπάρχουν για την υγεία του λόγω των υψηλών θερμοκρασιών αλλά και προτάσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Πολλαπλοί χρήστες

Η εφαρμογή επιτρέπει σε πολλούς χρήστες να χρησιμοποιούν το ίδιο προφίλ δίνοντας έτσι τη δυνατότητα «παρακολούθησης» για παράδειγμα ενός ηλικιωμένου σχετικά με την περιοχή όπου κινείται και τους πιθανούς κινδύνους που αντιμετωπίζει.

Διαφήμιση