Αρχική Ειδήσεις Έκθεση τέχνης “Το ταξίδι” στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Έκθεση τέχνης “Το ταξίδι” στο αεροδρόμιο της Αθήνας

0
Έκθεση τέχνης “Το ταξίδι” στο αεροδρόμιο της Αθήνας
Διαφήμιση

Δάσκαλοι, εικαστικοί και designers, μαζί με τους νέους σπουδαστές τους, εκθέτουν στο αεροδρόμιο της Αθήνας έργα που δημιούργησαν με κοινό θέμα “Το Ταξίδι”.

Πραγματικά, φανταστικά ή αλληγορικά, τα ταξίδια εκπέμπουν το στοιχείο της περιπλάνησης και της ανακάλυψης.
Για τους καλλιτέχνες και τους designers, η διαδικασία παραγωγής του έργου είναι συχνά ένα ταξίδι.
Όσο για τα έργα, μπορούν με τη σειρά τους να ταξιδέψουν τους θεατές σε φανταστικούς χώρους στο χρόνο.

Το αεροδρόμιο της Αθήνας, ένα “σταυροδρόμι” συνάντησης ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο

Ο χώρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών συνδυάζεται ιδανικά με το θέμα, καθώς το αεροδρόμιο είναι συνυφασμένο με την έννοια του ταξιδιού και είναι ένα “σταυροδρόμι” συνάντησης ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο.

Αν και όλοι -δάσκαλοι και σπουδαστές- αξιοποιούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ψηφιακής εικόνας, η διαφορετική για τον καθένα προσέγγιση. Συνδυασμένη με το προσωπικό ύφος και τις αναφορές κάθε δημιουργού.
Αυτό, συνθέτει ένα ποικιλόμορφο σύνολο έργων που αποτυπώνει, εικαστικά και ψυχογραφικά, τη σύγχρονη πραγματικότητα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πορτραίτα διαπολιτισμικών ταξιδιωτών, ρεαλιστικές εικόνες ταξιδιού, εικόνες τόπων όπου το παρελθόν ενώνεται με το παρόν.
Συμπαντικοί κόσμοι, ταξιδιωτικά αντικείμενα και οχήματα, αντανακλούν τις ψηφιακές αναζητήσεις του Ταξιδιού. Με video-animation, εικαστικές ψηφιακές εκτυπώσεις και προϊόντα σχεδιασμού (design objects).

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους και φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο του αεροδρομίου “Τέχνη & Περιβάλλον”, στο επίπεδο Αναχωρήσεων (Είσοδος 3).

Διαφήμιση