Αρχική Καταστροφές Χαλκιδική: Δεν έχει επανέλθει πλήρως η ηλεκτροδότηση

Χαλκιδική: Δεν έχει επανέλθει πλήρως η ηλεκτροδότηση

0
Χαλκιδική καταστροφή
Διαφήμιση
Χωρίς ρεύμα παραμένουν αρκετές περιοχές της Χαλκιδικής, 6 ημέρες μετά την θεομηνία της περασμένης Τετάρτης.
Στους δήμους Νέας Προποντίδας και Κασσάνδρας, δηλαδή στα τουριστικότερα σημεία της Βόρειας Ελλάδας, δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη η ηλεκτροδότηση με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η αποκατάσταση των ζημιών.
Αντιθέτως, τα πράγματα εξελίσσονται πολύ καλύτερα στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, στον δήμο Σιθωνίας, ο οποίος υπέστη επίσης καταστροφές, αν και μικρότερης έκτασης.
Στους Δήμους Νέας Προποντίδας, Κασσάνδρας και Σιθωνίας οι καταστροφές στο ηλεκτρικό δίκτυο ήταν τεράστιες. Μάλιστα ο ισχυρός άνεμος έριξε περισσότερες από 300 κολόνες ηλεκτροφωτισμού.
Γενικά, πάντως, ακόμη και στις περιοχές όπου το ρεύμα έχει επανέλθει, παρατηρούνται μεγάλης διάρκειας διακοπές, οι οποίες αντιμετωπίζονται με την επέμβαση συνεργείων της ΔΕΗ.

Μεγάλες οι ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο της Χαλκιδικής

Χαλκιδική

«Οι ζημιές ήταν πολύ μεγάλες στο ηλεκτρικό δίκτυο και από όσο γνωρίζω, ρεύμα δεν έχει δοθεί ακόμα μόνο σε κάποιες δευτερεύουσες και κυρίως τριτεύουσες γραμμές. Μέχρι χθες το βράδυ ρεύμα δεν υπήρχε, για παράδειγμα, στο τμήμα μεταξύ των οικισμών Πολυχρόνου και Κρυοπηγής, αλλά και σε κάποια άλλα σημεία, ωστόσο και εκεί ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Είναι σημαντικό ότι από σήμερα το πρωί δεν έχω ακούσει από τους κατοίκους νέα παράπονα για το ρεύμα», δηλώνει στο ethnos.gr ο δήμαρχος Κασσάνδρας, Βασίλης Κυρίτσης.

Διαφήμιση