Αρχική Μεταφορές Απόσπαση, επανατοποθέτηση αρχαιοτήτων, για να μπει μπροστά ο σταθμός μετρό Βενιζέλου Θεσσαλονίκης

Απόσπαση, επανατοποθέτηση αρχαιοτήτων, για να μπει μπροστά ο σταθμός μετρό Βενιζέλου Θεσσαλονίκης

0
Μετρό Θεσσαλονίκης
Διαφήμιση

Η μόνη λύση για να προχωρήσει η κατασκευή του σταθμού μετρό Βενιζέλου Θεσσαλονίκης είναι να υπάρξει προσωρινή απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων.

Αυτό υποστηρίζει ο βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ ηλεκτρολόγος μηχανικός Στράτος Σιμόπουλος.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση του “η περίπτωση του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό δυστυχώς, αποδεικνύει πόσο οι ιδεοληψίες και η επικοινωνία μπορούν να οδηγήσουν σε αξεπέραστα προβλήματα ένα έργο. Και να κρατήσουν σε “ομηρία” το κέντρο μίας πόλης όπως η Θεσσαλονίκη”.

Λάθος ο τρόπος που επέλεξαν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Αττικό Μετρό

Ακόμη και σήμερα να ξεκινούσε η ουσιαστική κατασκευή του σταθμού, επισημαίνει θα χρειάζονταν επιπλέον πέντε χρόνων για την ολοκλήρωση του.
Λόγω του τρόπου που επέλεξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η Αττικό Μετρό (χωρίς δηλαδή απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων).
Η λειτουργία ΟΛΟΥ του Μετρό θα έπρεπε να σταματήσει για ένα χρόνο.

“Βέβαια, πριν την κατασκευή θα έπρεπε να υπάρχουν μελέτες εφαρμογής. Να γνωρίζουμε πως θα υλοποιηθεί και πόσο επιπλέον θα κοστίσει. Κάτι που τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν μάθαμε ποτέ”, υπογραμμίζει.
Κινδυνεύουμε, λέει χαρακτηριστικά ο κ.Σιμόπουλος με την «μη λύση» που έχουν επιλέξει.
“Αντί για «Μετρό και αρχαία» στη Βενιζέλου στο τέλος να έχουμε «μόνο ή καθόλου αρχαία και σίγουρα καθόλου μετρό”.

Μόνη λύση η προσωρινή απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων

Εργασίες μετρό

“Η μόνη λύση για να προχωρήσει η κατασκευή του σταθμού είναι να υπάρξει προσωρινή απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων, επισημαίνει.
Αυτή την λύση είχα υποστηρίξει ως γενικός γραμματέας δημοσίων έργων κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ.
Η κυβέρνηση, όμως, του ΣΥΡΙΖΑ και η διοίκηση της Αττικό Μετρό έχασαν πάνω από τέσσερα χρόνια και στο τέλος απλώς κατάφεραν να προσθέσουν ταλαιπωρία και καθυστέρηση στις «πλάτες» των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνώ με την τοποθέτηση του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, περί απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαίων που έχουν αποκαλυφθεί στον σταθμό Βενιζέλου.
Η νέα διοίκηση της Αττικό Μετρό σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, οφείλει προηγουμένως να παρουσιάσει τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η επιλεγείσα από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λύση είναι μη βιώσιμη.
Και ότι η λύση της προσωρινής απόσπασης και επανατοποθέτησης είναι συντομότερη, οικονομικότερη και αναδεικνύει επίσης τις αρχαιότητες.
Πρέπει άμεσα να σταματήσουν οι εργασίες οροφής στο σταθμό που μοναδικό σκοπό έχουν να εγκλωβίσουν τη νέα διοίκηση στην υπάρχουσα «μη λύση».”

Διαφήμιση