Αρχική Ανακύκλωση ΥΠΕΝ: Ριζικό λίφτινγκ στο έργο διαχείρισης απορριμμάτων της Πελοποννήσου

ΥΠΕΝ: Ριζικό λίφτινγκ στο έργο διαχείρισης απορριμμάτων της Πελοποννήσου

0
έργο διαχείρισης απορριμμάτων

Ένα ακόμη έργο για το οποίο έχει χυθεί άπλετο μελάνι είναι η διαχείριση απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Με σημερινή απόφασή του ωστόσο το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δείχνει διατεθειμένο να το προχωρήσει.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ», προκειμένου να μπορεί “να εκτελεστεί απρόσκοπτα η σύμβαση υλοποίησης”.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η τροποποίηση συνίσταται σε λειτουργική αναδιάρθρωση του έργου, με αναδιάταξη κτιρίων, επιμέρους μονάδων και οδών εντός των ήδη αδειοδοτημένων γηπέδων του έργου, και μικρές τροποποιήσεις των χαρακτηριστικών των εγκαταστάσεων.

Η απόφαση

έργο διαχείρισης απορριμμάτων

Η Απόφαση τροποποιεί την Α.Π.: οικ 173714/9-7-2014 και κρίθηκε σκόπιμη, ώστε:

  • Να αναληφθεί πλήρως και άμεσα η διαχείριση των παραγόμενων Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ)της Περιφέρειας από τον ανάδοχο του έργου- με προσωρινή διαχείριση όπως προβλέπεται στη σύμβαση.
  • Να σταματήσει άμεσα η ανεξέλεγκτη απόθεση των ΑΣΑ σε Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) της Περιφέρειας.
  • Και να δρομολογηθούν τα έργα αποκατάστασης των ΧΑΔΑ της Περιφέρειας άμεσα, ώστε να απομειωθεί το πρόστιμο που έχει επιβληθεί από την ΕΕ ανά ΧΑΔΑ που λειτουργεί ή και δεν έχει αποκατασταθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here