Αρχική Περιβάλλον Αερολογίες και ψέματα από τον Τραμπ για την προστασία του περιβάλλοντος

Αερολογίες και ψέματα από τον Τραμπ για την προστασία του περιβάλλοντος

0
Αερολογίες και ψέματα από τον Τραμπ για την προστασία του περιβάλλοντος
Διαφήμιση

Σε παράλληλο σύμπαν μοιάζει να ζει ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ όσον αφορά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σε πρόσφατη ομιλία του με τίτλο «Ο ηγετικός ρόλος της Αμερικής στα περιβαλλοντικά θέματα», γράφουν οι New York Times, όχι μόνο δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά στην κλιματική αλλαγή, αλλά αναλώθηκε σε ανακρίβειες και παρερμηνείες σχετικά με τις δήθεν περιβαλλοντικές επιτυχίες της προεδρίας του – τις οποίες, ειρήσθω εν παρόδω, πιστώνονται 100% στους προηγούμενους προέδρους των ΗΠΑ.

Ο Ντέιβιντ Βίκτορ, διευθυντής του Εργαστηρίου Διεθνούς Νομοθεσίας και Ρύθμισης στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας σύγκρινε την ομιλία του Τραμπ “με το “1984” του Όργουελ», όπου όλα προσαρμόζονται στη μία και μοναδική αλήθεια, αυτή που πρεσβεύει το κόμμα, ο μόνος αλάθητος μηχανισμός, του οποίου προσωποποίηση είναι ο Μεγάλος Αδελφός.

Ανακρίβειες και ψέματα

Αερολογίες και ψέματα από τον Τραμπ για την προστασία του περιβάλλοντος

Προς επίρρωση των παραπάνω οι αναλυτές και δημοσιογράφοι του Fox News μετέδωσαν ότι ο Τραμπ έχει ανακαλέσει τουλάχιστον 80 νομοθετικές ρυθμίσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένου και του Σχεδίου για την Καθαρή Ενέργεια που προβλέπει τη μείωση των εκπομπών ρύπων από τους λιγνιτικούς σταθμούς.

Επιπλέον, ο Αμερικανός Πρόεδρος, παρουσίασε ψευδή στοιχεία σχετικά με τις εκπομπές ρύπων από τις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα η χώρα του έχει επιτύχει τη μεγαλύτερη μείωση «από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο», επισημαίνουν οι New York Times.

An American Deal

Αερολογίες και ψέματα από τον Τραμπ για την προστασία του περιβάλλοντος

Όσο για το περίφημο Green New Deal, τη σημαντικότερη πρωτοβουλία για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ο Τραμπ εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός: «Ενώ εμείς εστιάσαμε στις πρακτικές λύσεις, περισσότεροι από 100 Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο υποστήριξαν τη λεγόμενη Πράσινη Συμφωνία. Το σχέδιό τους υπολογίζεται ότι θα κοστίσει 100 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ένα ποσό που δεν μπορώ καν να το σκεφτώ. Ένα ποσό που δεν θα μπορούσε να καλυφθεί ούτε στις καλύτερες ημέρες», ισχυρίστηκε, συμπληρώνοντας: «Θα χαθούν εκατομμύρια δουλειές, θα σβήσουν τα όνειρα των φτωχότερων Αμερικανών και θα επηρεαστούν οι κοινότητες των μειονοτήτων. Δεν θα το υποστηρίξω. Θα υπερασπιστούμε το περιβάλλον αλλά θα υπερασπιστούμε και την αμερικανική κυριαρχία, την αμερικανική ευημερία και τις αμερικανικές δουλειές».

Προστασία των ευάλωτων ομάδων

Βέβαια, προφανώς ο Ντόναλντ Τραμπ αγνοεί –ενδεχομένως και ηθελημένα- το γεγονός ότι το Green New Deal προτείνει τη δημιουργία εκατομμυρίων υψηλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη και την ενίσχυση των ευάλωτων πληθυσμών.

«Το Green New Deal τοποθετεί τη δικαιοσύνη και την ισότητα στο επίκεντρο», απαντά στο twitter ο Κυβερνήτης της Ουάσιγκτον Τζέι Ίνσλι. «Αν δεν δράσουμε τώρα για το κλίμα, οι πιο ευάλωτες ομάδες πληθυσμού θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα».

Ρύπανση

Αερολογίες και ψέματα από τον Τραμπ για την προστασία του περιβάλλοντος

Ο Τραμπ, με φρασεολογία …μαθητή δημοτικού, παρουσίασε επίσης τη δική του εκδοχή σχετικά με τις δράσεις του για τη ρύπανση της ατμόσφαιρας και των υδάτων: «Από την πρώτη ημέρα ήδη, η προεδρία μου, έθεσε ως προτεραιότητα η Αμερική να έχει τον πιο καθαρό αέρα και το πιο καθαρό νερό στον πλανήτη. Θέλουμε τον πιο καθαρό αέρα. Θέλουμε κρυστάλλινο νερό και αυτό κάνουμε και πάνω σ’ αυτό δουλεύουμε τόσο σκληρά».

Σε μια στιγμή που η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) των ΗΠΑ έχει προειδοποιήσει ότι η απόρριψη του Σχεδίου για την Καθαρή Ενέργεια (Clean Power Plan), ενδέχεται να προκαλέσει 1.400 επιπλέον θανάτους το χρόνο λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Λόγια του αέρα

«Η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ ήταν περισσότερο γεμάτη αερολογίες παρά ανακοινώσεις για επικίνδυνες πολιτικές» επισήμανε ο Πρόεδρος της οργάνωσης Sierra Club Μάικλ Μπρουν. «Η προσπάθεια παραπλάνησης των Αμερικανών με μια ομιλία –κατά την οποία δεν αναγνωρίζεται καν η κλιματική κρίση- δεν θα βοηθήσει τις οικογένειες και τις κοινότητες που υποφέρουν από την τοξική ρύπανση λόγω της επικίνδυνης ατζέντας του Τραμπ. Ούτε οι ομιλίες, ούτε τα ψέματα και τα κόλπα θα αλλάξουν ποτέ το γεγονός ότι ο Τραμπ έχει τις χειρότερες επιδόσεις στον τομέα του περιβάλλοντος και του κλίματος από οποιονδήποτε άλλον Αμερικανό Πρόεδρο».

Εδώ που τα λέμε, τι καλύτερο μπορεί να περιμένει κάποιος από έναν Πρόεδρο που έφτασε ναι μπλοκάρει από τον λογαριασμό του στο Twitter όλους όσοι τόλμησαν να τον επικρίνουν…

Διαφήμιση