Αρχική Ενέργεια ΥΠΕΝ: Νέο « Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ» από τον Ιούλιο

ΥΠΕΝ: Νέο « Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ» από τον Ιούλιο

0
Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ - εξοικονόμηση ενέργειας
Διαφήμιση

Ανοίγει τελικά στις 12 Ιουλίου 2019, η πλατφόρμα για τις αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας « Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ».

Tο νέο πρόγραμμα, έχει προϋπολογισμό 270 εκατ. ευρώ και αφορά 25.000 νοικοκυριά.

Συγκεκριμένα, το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ» αφορά κύριες κατοικίες (μονοκατοικίες, πολυκατοικίες καθώς και μεμονωμένα διαμερίσματα) αλλά όχι και ιδιοκτησίες του κτιρίου που δεν χρησιμοποιούνται για κατοικία (π.χ. κατάστημα). Η κατοικία πρέπει επίσης να υφίσταται νόμιμα, να έχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης σε κατηγορία ίση ή χαμηλότερης της «Δ» και να μην έχει κριθεί κατεδαφιστέα.

Μεγαλύτερη επιδότηση

Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ

Το ανώτατο ποσοστό επιδότησης ανέρχεται από το 50% μέχρι το 70% του επιλέξιμου προϋπολογισμού εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5% για κάθε προστατευόμενο μέλος.

Το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ» προβλέπει επίσης επιδότηση άτοκου δανείου για τα νοικοκυριά που θέλουν να προχωρήσουν σε οικοδομικές εργασίες.

Οι επιλέξιμες εργασίες

  • Αντικατάσταση κουφωμάτων
  • Τοποθέτηση ή αναβάθμιση θερμομόνωσης
  • Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης ή ψύξης
  • Σύστημα ζεστού νερού χρήσης με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Οι προϋποθέσεις για το Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ

Προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι η επιλογή ενεργειακού επιθεωρητή (από το σχετικό μητρώο) ο οποίος θα πρέπει να καταγράψει τις προτεινόμενες παρεμβάσεις εκδίδοντας το Α’ Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ). Στη συνέχεια θα διενεργηθεί δεύτερη επιθεώρηση και θα εκδοθεί νέο ΠΕΑ (Β’ ΠΕΑ).

Τι καλύπτει

Το πρόγραμμα καλύπτει τη δαπάνη για το κόστος των δύο ενεργειακών επιθεωρήσεων και τη δαπάνη του συμβούλου έργου καθώς και τυχόν δαπάνες μελετών.

Πληροφορίες: exoikonomisi.ypen.gr

Διαφήμιση