Αρχική Μεταφορές Ξεκινά η διαδικασία για τα ηλεκτρονικά διόδια

Ξεκινά η διαδικασία για τα ηλεκτρονικά διόδια

0
Διόδια
Διαφήμιση

Μετά την πρόσφατη αιφνιδιαστική κίνηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, να απαγορεύσει την αύξηση των διοδίων της Αττικής Οδού στα 3 ευρώ από την 1η Ιουλίου, δρομολογείται επιτέλους το σύστημα των ηλεκτρονικών διοδίων.

Από την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών στον σχετικό διαγωνισμό που είχε προκηρύξει το Υπουργείο, ως προσωρινός ανάδοχος για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη συντήρηση του έργου, αναδείχθηκε το σχήμα «Άκτωρ – Intrakat – Ιntrasoft Inl- Autostrade Tech».

Οι αλλαγές που φέρνει το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων

Διόδια

Τι προβλέπει ο σχεδιασμός:

  • Όλο το σύστημα αυτοκινητοδρόμων θα γίνεται ηλεκτρονικά με ενιαία υποδομή.
  • Τα διόδια για κάθε όχημα θα καθορίζονται με βάση τα χιλιόμετρα που θα έχει διανύσει το όχημα.
  • Ο χρήστης του οδικού δικτύου δεν θα χρειάζεται να ασχολείται αν ο αυτοκινητόδρομος όπου κινείται ανήκει σε διαφορετικές εταιρείες ή στο Δημόσιο, να σταματά για να πληρώνει διόδια και να καθυστερεί.
  • Οικονομία κλίμακας, το όφελος της οποίας θα περάσει άμεσα στον χρήστη.

Απόλυτος έλεγχος στα διόδια

«Η ολοκλήρωση του έργου αυτού θα σημάνει και το τέλος των υφιστάμενων χρεώσεων διοδίων σε πολίτες και επιχειρήσεις και την έναρξη της αναλογικής χρέωσης που θα προκύπτει από τη χρήση που θα κάνει ο κάθε ένας στο Οδικό Δίκτυο.

Τέλος, με το νέο σύστημα θα υπάρξει συνολικός έλεγχος της πορείας των παραχωρήσεων και κανένας δε θα μπορεί να αυθαιρετεί» δήλωσε ο κ. Σπίρτζης.

Διαφήμιση