Αρχική Πολιτισμός Παναγία των Παρισίων: Κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης στην πρώτη Λειτουργία μετά την...

Παναγία των Παρισίων: Κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης στην πρώτη Λειτουργία μετά την καταστροφή

0
Παναγία των Παρισίων πρώτη λειτουργία μετά την πυρκαγιά
Διαφήμιση

Δυο μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στη Νοτρ Νταμ στο Παρίσι τελείται Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή 30 ατόμων. «Η Παναγία των Παρισίων είναι ζωντανή και παραμένει ο Οίκος του Θεού». Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουν να στείλουν από το Παρίσι με την πρώτη Θεία Λειτουργία δυο μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά.

Η Θεία Λειτουργία τελείται σε ένα από τα παρεκκλήσια ενώ το εσωτερικό του ναού δεν έχει ακόμα καθαριστεί από τα συντρίμμια.

Το προαύλιο της Παναγίας των Παρισίων παραμένει για την ώρα αποκλεισμένο για το κοινό, ενώ οι μεγάλες υποσχέσεις για δωρεές που ξεπερνούσαν το 1 δισ. ευρώ, παραμένουν υποσχέσεις, αφού μόνο το 9,5% έχει για την ώρα δοθεί.

Στην τελετή πρωτοστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Παρισίων, Μισέλ Οπετί και συμμετείχαν περίπου 30 άτομα, στην πλειονότητά τους ιερείς. Η Θεία Λειτουργία δεν ήταν ανοιχτή στο κοινό μεταδόθηκε ωστόσο από το καθολικό κανάλι KTOTV.

Για λόγους προστασίας, ιερείς και προσκεκλημένοι ήταν υποχρεωμένοι να φορούν προστατευτικά κράνη.

«Με μεγάλη συγκίνηση βρισκόμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τον καθαγιασμό του καθεδρικού ναού» είπε ο αρχιεπίσκοπος. «Πρόκειται για ένα μήνυμα ελπίδας κι ευχαριστούμε όλους όσοι συγκινήθηκαν απ’ όσα συνέβησαν σε αυτόν τον ναό» υπογράμμισε, προσθέτοντας, λίγο μετά, ότι είναι «λίγο παράξενο» να τελεί την ιερή ακολουθία φορώντας κράνος.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, ο υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας Φρανκ Ριστέρ δήλωσε πως ο καθεδρικός ναός παραμένει σε επισφαλή κατάσταση, ειδικά ο θόλος, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης.

Παναγία των Παρισίων πρώτη λειτουργία μετά την πυρκαγιά 1

Με πληροφορίες από Deutcshe Welle και KTOTV

Διαφήμιση