Αρχική Ενέργεια «Καμπανάκι κινδύνου» από τις Βρυξέλλες για τη ΔΕΗ

«Καμπανάκι κινδύνου» από τις Βρυξέλλες για τη ΔΕΗ

0
λογαριασμούς ΔΕΗ
Διαφήμιση

Προβλήματα και καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ενέργειας διαπιστώνει η έκθεση ενισχυμένης επιτήρησης της Κομισιόν. Οι Βρυξέλλες εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την αισθητή επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων στην αγορά ενέργειας.

Συγκεκριμένα στην έκθεση αναφέρεται ότι «αν και η Ελλάδα έκανε κάποια αρχικά βήματα προς την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου στην αγορά, γίνεται σαφές ότι αυτή που αρχικά υπολογιζόταν τον Απρίλιο του 2019, δεν θα γίνει τελικά πριν από το 2020. Αυτές οι καθυστερήσεις έχουν επιπτώσεις στη σύνδεση της Ελλάδας με τις γειτονικές αγορές της Ιταλίας και της Βουλγαρίας», σημειώνεται. Αξιολογώντας την πορεία του λογαριασμού ΑΠΕ, επισημαίνει ότι διατηρήθηκε το πλεόνασμα, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα ταμειακών ροών που επηρεάζουν τους παραγωγούς ΑΠΕ.

Στην έκθεση γίνεται ειδική μνεία και στα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ και οποία χαρακτηρίζουν απογοητευτικά καθώς αυτά εμφανίζουν σημαντική μείωση κερδοφορίας, αλλά και επιδείνωση των ταμειακών ροών και προτείνουν συγκροτημένες προσπάθειες στην αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων της ΔΕΗ, όπως η τιμολογιακή πολιτική και η είσπραξη των καθυστερούμενων οφειλών από τους καταναλωτές.

Αναφορά γίνεται τέλος και στην καθυστέρηση της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και επισημαίνεται ότι δεν πρόκειται να επιτευχθεί ούτε το νέο χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας στο τέλος Ιουνίου 2019.

Διαφήμιση