Αρχική Διάστημα Η NASA ανοίγει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για τους τουρίστες

Η NASA ανοίγει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για τους τουρίστες

0
NASA ISS διεθνής διαστημικός σταθμός 1
Διαφήμιση

Τη δυνατότητα τουριστικής εκμετάλλευσης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) ανακοίνωσε η NASA.

Συγκεκριμένα πρόκειται να επιτρέψει την επίσκεψη τουριστών στον ISS από το 2020. Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι επισκέπτες θα μπορούν να μείνουν έως και 30 ημέρες στον Σταθμό, πληρώνοντας όμως 35.000 δολάρια το βράδυ.

Ο οργανισμός μπορεί να φιλοξενήσει έως και δύο αποστολές αστροναυτών το χρόνο, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Οι αποστολές αυτές θα χρηματοδοτηθούν από ιδιωτικούς φορείς, με αποκλειστικά εμπορικές διαστημικές πτήσεις. Οι ιδιωτικές αποστολές αστροναυτών θα χρησιμοποιήσουν ένα διαστημικό σκάφος των Η.Π.Α. το οποίο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Εμπορικού Προγράμματος Πληροφορικής της NASA.

Η πρωτοβουλία που ανακοινώθηκε κινείται προς την κατεύθυνση της πλήρους ιδιωτικοποίησης του Σταθμού, αφού, όπως είχε ανακοινώσει και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, τα δημόσια κεφάλαια για το σταθμό θα σταματήσουν σταδιακά έως το 2025.

Σημειώνεται ότι ήδη περισσότερες από 50 εταιρείες πραγματοποιούν εμπορική έρευνα και ανάπτυξη στον διαστημικό σταθμό μέσω του Εθνικού Εργαστηρίου του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Επιπλέον, η NASA συνεργάστηκε με 11 διαφορετικές εταιρείες για την εγκατάσταση 14 εμπορικών εγκαταστάσεων στον σταθμό που υποστηρίζουν έργα έρευνας και ανάπτυξης για τη NASA και το Εθνικό Εργαστήριο ISS.

ISS διεθνής διαστημικός σταθμός NASA

Η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί στη διεύρυνση του πεδίου της εμπορικής δραστηριότητας στον διαστημικό σταθμό και σε άλλους τομείς εκτός από την έρευνα και την ανάπτυξη. Μια νέα οδηγία της NASA θα επιτρέψει τόσο στην ίδια όσο και σε ιδιωτικούς αστροναύτες να διεξάγουν νέες εμπορικές δραστηριότητες. Η οδηγία καθορίζει επίσης τις τιμές για τη βιομηχανική χρήση των κρατικών πόρων των ΗΠΑ στον διαστημικό σταθμό για εμπορικές και εμπορικές δραστηριότητες.

Πηγή: NASA

Διαφήμιση