Αρχική Περιβάλλον 21-22 Ιουνίου: Διεθνής Διάσκεψη για το κλίμα και τη πολιτιστική κληρονομιά

21-22 Ιουνίου: Διεθνής Διάσκεψη για το κλίμα και τη πολιτιστική κληρονομιά

0
Ακρόπολη, πολιτιστικό μνημείο
Διαφήμιση

Διεθνής Διάσκεψη για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομία, με τίτλο: «Impacts of Climate Change on Cultural Heritage: Facing the Challenge» θα φιλοξενηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή 21 και 22 Ιουνίου στο Ζάππειο.

Στην εκδήλωση, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και του αρμοδίου για θέματα Περιβαλλοντικής Διπλωματίας, Υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη, θα συμμετάσχουν επιφανείς επιστήμονες, μέλη της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας και εθνικοί εμπειρογνώμονες.

Στοιχεία και προτάσεις

Οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν επιστημονικά στοιχεία και προτάσεις σχετικά με:

  • την καταγραφή των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομία,
  • την παρακολούθηση (monitoring) των επιπτώσεων μέσω εργαλείων και μηχανισμών και
  • την αποτύπωση των βασικών πολιτικών, μέτρων και βέλτιστων πρακτικών για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Διεθνές πλαίσιο

Ζάππειον Μέγαρο, Ζάππειο

Η Διεθνής Διάσκεψη αποτελεί έμπρακτη συμβολή της Ελλάδας στη δημιουργία ενός διεθνούς πλαισίου αντιμετώπισης των προκλήσεων και των κινδύνων που αντιμετωπίζει η παγκόσμια πολιτιστική και φυσική κληρονομιά από την κλιματική αλλαγή.

Αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας υπέρ της ανάληψης σχετικής δράσης. Τα επιστημονικά συμπεράσματα θα αποτελέσουν έναυσμα για την υιοθέτηση σε συνεργασία με την Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών συναφούς Διακήρυξης, η οποία θα ανακοινωθεί στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των ΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (Νέα Υόρκη, Σεπτέμβριος 2019).

Χαιρετισμοί

Την έναρξη των εργασιών της Διεθνούς Διάσκεψης των Αθηνών για τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής θα κηρύξει ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

Διαφήμιση