Αρχική Τεχνολογία Στις 3 ώρες και 57 λεπτά Θεσσαλονίκη-Αθήνα με ηλεκτρικό τρένο

Στις 3 ώρες και 57 λεπτά Θεσσαλονίκη-Αθήνα με ηλεκτρικό τρένο

0
treno 1
Διαφήμιση

Μέρα ορόσημο για τις μετακινήσεις αναμένεται να είναι η ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 καθώς τίθεται σε λειτουργία η νέα διπλή ηλεκτροκινούμενη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ypodomes.gr, το δρομολόγιο από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα θα διανύεται σε 3 ώρες και 57 λεπτά με στάσεις σε Λάρισα και Παλαιοφάρσαλο. Σε 4 ώρες και 10 λεπτά θα γίνονται τα δρομολόγια από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη με στάσεις σε Λιανοκλάδι και Λάρισα.

Τα τρένα

ηλεκτρικό τρένο ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Το «γρήγορο δρομολόγιο» αναλαμβάνει η ηλεκτράμαξα Siemens – Krauss Maffei «HellasSprinter» με τύπο βαγονιών τον UIC-Z1 Modular. Σημειώνεται ότι όλα τα δρομολόγια στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα διεξάγονται από την ερχόμενη Δευτέρα με ηλεκτρικά τρένα.

Σε όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια, που είναι επιπλέον πέντε μέσα στην ημέρα, το Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα γίνεται σε 4 ώρες και 23 λεπτά και το Θεσσαλονίκη-Αθήνα σε μόλις 4 ώρες και 9 λεπτά. Σε αυτά τα δρομολόγια θα γίνονται οι στάσεις που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα αλλά με σημαντική χρονική μείωση. Οι στάσεις θα είναι σε ΣΚΑ, Οινόη, Θήβα, Λιβαδειά, Λιανοκλάδι, Δομοκός, Παλαιοφάρσαλος, Λάρισα, Κατερίνη και Πλατύ.

Ταξίδι με Internet

ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στο πρωινό τρένο από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, αρχικά πιλοτικά, στην πρώτη θέση θα διατίθεται και Wi-Fi. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υπόσχεται όμως ότι η 20η Μαΐου είναι μόνο η αρχή, καθώς στο μέλλον προγραμματίζεται η εγκατάσταση wi-fi σε όλα τα τρένα και όλες τις θέσεις (Α` και Β`), καθώς και άλλες αναβαθμισμένες υπηρεσίες ειδικότερα για την πρώτη θέση.

Το κόστος του ηλεκτρικού τρένου

ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Όσο για τις τιμές, η τιμολογιακή πολιτική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ παραμένει αμετάβλητη και συγκεκριμένα: Για το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη η πρώτη θέση κοστίζει 55 ευρώ με 20% έκπτωση για την επιστροφή και η δεύτερη θέση κοστίζει 45 ευρώ με έκπτωση 20%.


Διαφήμιση