Αρχική Ανακύκλωση Συμμαχία για την Ελλάδα: Σε εφαρμογή το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης

Συμμαχία για την Ελλάδα: Σε εφαρμογή το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης

0
Eisaggelia
Διαφήμιση

Σε πλήρη εφαρμογή μπήκε το «ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης» του κράτους. Χάρη σε αυτό το πρόγραμμα, όλες οι συσκευασίες από πλαστικό, μέταλλο και γυαλί που καταναλώνονται εντός των χώρων και των εγκαταστάσεων που στεγάζονται οι εισαγγελικές υπηρεσίες όλης της χώρας θα ανακυκλώνονται πλήρως, εκπληρώνοντας τη νομική υποχρέωση ανακύκλωσης των συσκευασιών, που απορρέει από το Νόμο 4496/2017.

Για κάθε συσκευασία που ανακυκλώνεται, το ανταποδοτικό αντίτιμο ανέρχεται σε 3 λεπτά του ευρώ και πρόκειται να ενισχύσει το νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου «Επάνοδος». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα του υπουργείου Δικαιοσύνης που βοηθά στην επαγγελματική κατάρτιση φυλακισμένων και αποφυλακισμένων, την αποκατάσταση, οικονομική συμπαράσταση, καθώς και προετοιμασία και προώθηση της γενικότερης κοινωνικής τους επανένταξης.

Eisaggelia Kadoi

Το εν λόγω πρόγραμμα συστήθηκε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και με τον μη κερδοσκοπικό εθνικό φορέα «Ανταποδοτική Ανακύκλωση». Παράλληλα, η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Νέοι Ορίζοντες» ως φορέας αλληλέγγυας και κοινωνικής οικονομίας, που υλοποιεί σχέδιο δράσης προκειμένου άνεργοι αποφυλακισμένοι να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, θα αναλάβει τη συλλογή και μεταφορά για ανακύκλωση των συσκευασιών, που καταναλώνονται εντός των εισαγγελικών υπηρεσιών όλης της χώρας, στα «σπιτάκια ανακύκλωσης» αλλά και στα «πάρκα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανταποδοτικής ανακύκλωσης».

Το «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου», αποτελεί την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης καινοτόμου δράσης που συνδυάζει τη βοήθεια και την προσφορά, τόσο προς το περιβάλλον όσο και προς τον άνθρωπο, η οποία εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Διαφήμιση