Αρχική Καταστροφές Δεύτερος ισχυρός σεισμός στην Αμαλιάδα – Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο Λέκκας

Δεύτερος ισχυρός σεισμός στην Αμαλιάδα – Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο Λέκκας

0
σεισμός
Διαφήμιση

Νέα σεισμική δόνηση μέσα σε λίγη ώρα αναστάτωσε και πάλι τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, αυτός ο νέος σεισμός είχε μέγεθος 4,8 Ρίχτερ και έγινε στις 19:57.

Το επίκεντρο ήταν 15 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της κοινότητας Καρδαμάς, της Αμαλιάδας ενώ το εστιακό βάθος ήταν 28,1 χιλιόμετρα. Θυμίζουμε πως λίγο νωρίτερα, στην ίδια περιοχή, είχε γίνει ένας ακόμη σεισμός της τάξεως των 4,4 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Το επίκεντρο του σεισμού στην Αμαλιάδα

Σεισμός στην Αμαλιάδα 13 Μαίου 2019

Διαβάστε επίσης: Αντίο… πάγοι μέχρι το 2100

Ευθ. Λέκκας: Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους της Ηλείας

«Υπάρχει αυξημένη επιτήρηση στην εξελισσόμενη σεισμική δραστηριότητα. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε αν ήταν ο κύριος σεισμός. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους της Ηλείας, καθότι οι υποδομές είναι καλές. Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και το παρακολουθούμε», δήλωσε ο κ. Λέκκας, σχετικά με τον σεισμική ακολουθία που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στο νομό μας, σημειώνοντας ότι το χαμηλό εστιακό βάθος (6,4 χλμ.) συνετέλεσε στο να δημιουργηθεί η εντύπωση στους κατοίκους ότι πρόκειται για σεισμό μεγαλύτερου μεγέθους.

Διαφήμιση