Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις WWF Ελλάς: Ένας ανοιχτός περίπατος για το περιβάλλον

WWF Ελλάς: Ένας ανοιχτός περίπατος για το περιβάλλον

0
unnamed
Διαφήμιση

Το WWF Ελλάς μας προσκαλεί σε έναν πρωτότυπο, ανοιχτό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας, την Κυριακή 14 Απριλίου, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

«Πού κρύβεται η φύση στο κέντρο της Αθήνας; Έλα να το ανακαλύψουμε μαζί μέσα από ένα συναρπαστικό ανοιχτό περίπατο, ελεύθερης συμμετοχής για όλους, την Κυριακή 14 Απριλίου, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Σημείο εκκίνησης είναι η πλατεία Κλαυθμώνος.

“Η ιστορία της πλατείας Κλαυθμώνος ξενικά το 1837, όταν ο “γρασιδότοπος” μπροστά από τις οικίες εύπορων Αθηναίων μετατρέπεται σε κήπο για το προσωρινό παλάτι του Όθωνα και της Αμαλίας. Εδώ φυτεύονται τα πρώτα δέντρα της Αθήνας, φοίνικες και λεύκες, και τοποθετούνται συντριβάνι και στέρνα με χρυσόψαρα. Στη βόρεια πλευρά του κήπου, ο οποίος σταδιακά διαμορφώνεται σε πλατεία, θα στεγαστούν αργότερα δημόσια κτήρια, όπως το Νομισματοκοπείο (1836) και το Υπουργείο Οικονομικών (1863).”

Δέκα σημεία στο κέντρο της Αθήνας μετατρέπονται σε «δέκα λόγους γιορτής» και συνθέτουν το WWF Walk, έναν πρωτότυπο περίπατο, μέσω του οποίου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το έργο του WWF και να συμμετάσχουν σε δημιουργικές δράσεις, παιχνίδια, παρουσιάσεις, εργαστήρια, εκθέσεις φωτογραφίας που κρύβουν μουσικές, γευστικές και πολλές άλλες εκπλήξεις», αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόσκληση της WWF.

Περισσότερες πληροφορίες: https://support.wwf.gr/events/wwf_walk/

Διαφήμιση