Αρχική Περιβάλλον #MedStoryPrize2019: Ο πρώτος Μεσογειακός Διαγωνισμός Διηγήματος για το περιβάλλον και τον πολιτισμό

#MedStoryPrize2019: Ο πρώτος Μεσογειακός Διαγωνισμός Διηγήματος για το περιβάλλον και τον πολιτισμό

0
MedStoryPrize2019
Διαφήμιση

Ο πρώτος Μεσογειακός Διαγωνισμός Διηγήματος με θέμα το περιβάλλον και τον πολιτισμό της Μεσογείου και τίτλο #MedStoryPrize 2019, ανακοινώθηκε από το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA) και η εκστρατεία Rooted Everyday (www.rootedeveryday.org).

Το #MedStoryPrize 2019 αναζητά διηγήματα 3000 λέξεων από ερασιτέχνες και επαγγελματίες συγγραφείς 18 ετών και άνω, που προέρχονται ή κατοικούν στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τον Λίβανο ή το Μαρόκο.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει την πλούσια βιοποικιλότητα, τον πολιτισμό και την παράδοση της Μεσογείου. Το #MedStoryPrize αναζητά ιστορίες πρωτότυπες, εμπνευσμένες από ανθρώπους που ζουν και βιοπορίζονται με σεβασμό στη φύση και το περιβάλλον και που αντλούν από την προφορική παράδοση των χωρών που εκπροσωπούνται στον διαγωνισμό.

Αναζητά, επίσης, ιστορίες εξερεύνησης του φυσικού πλούτου της Μεσογείου που καταδεικνύουν την επείγουσα ανάγκη διατήρησής του, καθώς και διερεύνησης των τρόπων με τους οποίους η αίσθηση της επαφής με τη γη και τον τόπο μπορεί να οδηγήσει σε θετικές αλλαγές για εμάς και τον πλανήτη μας.

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού απαρτίζεται από έμπειρους συγγραφείς που εκπροσωπούν τις χώρες της εκστρατείας Rooted Everyday. Αυτοί είναι η Μαρία Ρουσάκη από την Ελλάδα, η Isabel Minhós Martins από την Πορτογαλία, ο Brahim Elboukhari από το Μαρόκο, ο Joaquin Araújo από την Ισπανία, η Rania Masri από τον Λίβανο και η, προεδρεύουσα της κριτικής διαδικασίας, Amy Beeson από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το βραβείο για τον νικητή του #MedStoryPrize 2019 είναι ένα ταξίδι στην οικοπεριοχή της χώρας προέλευσης ή διαμονής του. Εφόσον αυτή είναι η Ελλάδα, τότε ο προορισμός θα είναι το νησί της Λήμνου, όπου η ομάδα του MedINA υλοποιεί το πρόγραμμα Terra Lemnia, το οποίο στοχεύει στη στήριξη και ενίσχυση των παραδοσιακών και ήπιων πρακτικών του πρωτογενούς τομέα που συμβάλλουν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η έναρξη του διαγωνισμού έγινε στις 2 Απριλίου και η διαδικασία των υποβολών θα διαρκέσει έως τις 24 Ιουνίου. Οι νικητές θα ανακοινωθούν την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ελεύθερη και τα διηγήματα μπορούν να υποβληθούν στα ελληνικά, αγγλικά, ισπανικά, αραβικά ή πορτογαλικά.

Όροι Συμμετοχής και πληροφορίες υποβολής: https://www.rootedeveryday.org/enter-el/.

Η εκστρατεία είναι αποτέλεσμα της Μεσογειακής συνεργασίας του MedINA με τη WWF, το Global Diversity Foundation, το DiversEarth  και το Society for the Protection of Nature in Lebanon σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα για τη διατήρηση παραδοσιακών πρακτικών που διαμορφώνουν τοπία υψηλής οικολογικής αξίας. Οι οικοπεριοχές της εκστρατείας όπου υλοποιούνται προγράμματα στο πεδίο είναι η Λήμνος, το Όρος Σουφ στο Λίβανο, ο Υψηλός  Άτλαντας στο Μαρόκο και οι περιοχές Ντεχέσα και Μοντάδο στην Ισπανία και την Πορτογαλία αντίστοιχα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία Rooted Everyday, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.rootedeveryday.org και τις σελίδες στο Facebook, Instagram και Twitter.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Terra Lemnia μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.terra-lemnia.net.

Διαφήμιση