Αρχική Πολιτισμός Παρουσίαση: Έμμετρη μετάφραση Ομηρικών επών του Κώστα Δούκα

Παρουσίαση: Έμμετρη μετάφραση Ομηρικών επών του Κώστα Δούκα

0
Δουκας βιβλία
Διαφήμιση

Η  έμμετρη μετάφραση της  Ιλιάδας  καί  της Οδύσσεια είναι τά δύο νέα βιβλία του συγγραφέα και Ομηριστή κ. Κώστα Δούκα πού εκδόθηκαν από  τον εκδοτικό οίκο ΑΙΓΗΙΣ  και θα παρουσιασθούν την Δευτέρα  22  Απριλίου  2019 καί ώρα 19.00 στην αίθουσα Polis art café Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα.

20190404155629872 0001

Ο δημοσιογράφος καί συγγραφέας, ύστερα από εργασία 50 ετών καί μετά από επτά συνεχείς εκδόσεις σέ πολλές χιλιάδες αντιτύπων της  μετάφρασης των επών σέ πεζό λόγο από τούς εκδοτικούς οίκους ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ καί ΙΔΕΟΘΕΑΤΡΟΝ, ολοκλήρωσε τήν μεταγλώττιση σέ σύγχρονη έμμετρη ποίηση, σέ δακτυλικό εξάμετρο, των αθανάτων έργων του Όμηρου με την μεγαλύτερη δυνατή προσέγγιση στις λέξεις του μεγαλύτερου ποιητή  όλων των αιώνων.

Kostas DoukasΣυγκεκριμένα ο κ. Κώστας  Δούκας διατηρεί αμετάφραστες άνω του 80% των λέξεων του Ομήρου, αποδεικνύοντας έτσι ότι ἡ γλώσσα των Ελλήνων είναι ενιαία καί αδιάσπαστη διά μέσου των αιώνων, καθώς οι σύγχρονοι Έλληνες χρησιμοποιούν στην καθημερινή τους ομιλία πάνω από 15.500 λέξεις του Ομήρου για να εκφρασθούν, οι περισσότερες των οποίων είναι διεθνείς.

Η μετάφραση γίνεται στίχο προς στίχο, με αντιστοίχιση του αρχαίου κειμένου ώστε να προκύπτουν οι διατηρούμενες αμετάφραστες αρχαίες λέξεις στην σύγχρονη ελληνική καί ἡ διαχρονικότητα τῆς ελληνικής γλώσσας.

Η μετάφραση είναι γραμμένη στο πολυτονικό καί τηρούνται όλοι οι γραμματικοί καί συντακτικοί κανόνες τῆς γλώσσας μας.

Όλες οι ραψωδίες της Ιλιάδας καί τῆς Οδύσσειας κοσμούνται με εικαστικά του συγγραφέα εμπνευσμένα από αυτές. Ὁ τόμος τῆς Ιλιάδας περιλαμβάνει 1.031 σελίδες καί τῆς Οδύσσειας 815 σελίδες.

Τά βιβλία διατίθενται από τίς ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΙΓΗΙΣ, τηλ. 210 4100286, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο aegis@otenet.gr καί από τά μεγάλα βιβλιοπωλεία
του κέντρου καί τῆς επαρχίας, ἢ καί μέσω διαδικτύου, ενώ βρίσκονται ήδη αναρτημένα στο ebooks τῆς Apple.

Σχετικά Άρθρα:

Νέα έμμετρη μετάφραση Ιλιάδας και Οδύσσειας με το 80% των λέξεων του Ομήρου!

Διαφήμιση