Αρχική Επιχειρείν Finance Club UoM: Πρώτος πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός Εικονικών Συναλλαγών

Finance Club UoM: Πρώτος πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός Εικονικών Συναλλαγών

0
Finance Club UoM
Διαφήμιση

Τον πρώτο Πανελλήνιο Φοιτητικό Διαγωνισμού Εικονικών Συναλλαγών (Trading) διοργανώνει τις ημέρες αυτές το Finance Club UoM, φιλοδοξώντας να ενισχύσει το ενδιαφέροντων νέων για το trading, τις συναλλαγές και τις προβλέψεις.

Finance Clube Macedonia Logo

Το Traders Trophy Challenge είναι ο πρώτος διαγωνισμός Trading που διοργανώνεται από το Finance Club UoM, μια προσομοίωση πραγματικών συναλλαγών στο χρηματιστήριο, το οποίο θα διεξαχθεί στην εμπορική πλατφόρμα της ΧΜ. Το Traders Trophy Challenge αποτελεί ένα εκπαιδευτικό game, όπου ομάδες αποτελούμενες από ένα έως τρία άτομα θα διαγωνιστούν μεταξύ τους και θα προσπαθήσουν να πετύχουν τη μέγιστη δυνατή απόδοση, με κοινό στόχο τη κορυφή της κατάταξης και την απόκτηση των επάθλων.

Η νέα αυτή δράση έρχεται αμέσως μετά το πέρας του διήμερου πολυσυνεδρίου, στις 23 & 24 Μαρτίου, σχετικά με τον Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό, ενός από τα μεγαλύτερα και εκτενέστερα συνέδρια που έχουν διοργανωθεί στη Θεσσαλονίκη για τον κλάδο των Χρηματοοικονομικών και μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, με πέντε πάνελ, 16 ομιλητές, live σύνδεση με Αγγλία, Αυστραλία, συζήτηση με το κοινό, παρουσιάσεις νέων τάσεων και ερευνών

Ο διαγωνισμός

 Απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές, όλων των Πανεπιστημίων της χώρας και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 Χωρίζεται σε δύο μέρη:

Α) τον γύρο εξοικείωσης με την πλατφόρμα (training-practice) και
Β) το διάστημα του trading.

Ο γύρος εξοικείωσης με την πλατφόρμα (training) διεξάγεται από 1 έως 5 Απριλίου, ενώ θα ακολουθήσει το trading, όπου τυχόν πράξεις και αποδόσεις που προέκυψαν από τον γύρο εξοικείωσης θα έχουν μηδενιστεί. Έτσι, ο συμμετέχων θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει επενδυτικές στρατηγικές , χωρίς αυτό να επηρεάσει τον δεύτερο γύρο. Το διάστημα του trading θα έχει διάρκεια 2 εβδομάδες από τις 8 έως τις 19 Απριλίου. Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν με 100.000$ και θα μπορούν να ανταλλάσσουν Μετοχές, Δείκτες, Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια και Παράγωγα.

Finance Club UoM timeline

Τι είναι το Finance Club UoM;

  • Το Finance Club UoM, ιδρύθηκε το 2015, με κύριο σκοπό και όραμα τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ αγοράς εργασίας & ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς & την προώθηση τηςχρηματοοικονομικής επιστήμης.
  • Αριθμεί περισσότερα από 130 μέλη, αρκετά από τα οποία έχουν διακριθεί σε παγκόσμιους διαγωνισμούς, κατακτώντας την 1η θέση (CFA Institute Research Challenge, DNB Trade Investment Game, CEO Challenge by P&G, Hult Prize).
  • Διοργανώνει ημερίδες & workshop.
  • Πραγματοποιεί επισκέψεις σε εταιρίες και φορείς του χώρου.
  • Εκπονεί και στη συνέχεια δημοσιεύει χρηματοοικονομικές μελέτες σε συνεργασία με εταιρίες όπως η VRS σε πλατφόρμες όπως Bloomberg, Thomson Reuters & Research Pool.

Διαβάστε επίσης: «Χρηματοοιοκονομικός Αλφαβητισμός»: Το μεγαλύτερο φοιτητικό οικονομικό συνέδριο στις 23 &24 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο3ο Airport Run: Φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου στη Μυτιλήνη
Επόμενο άρθροΟι κυβερνοεπιθέσεις «ζορίζουν» τις τράπεζες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ