Αρχική Ειδήσεις «Χρηματοοιοκονομικός Αλφαβητισμός»: Το μεγαλύτερο φοιτητικό οικονομικό συνέδριο στις 23 &24 Μαρτίου στη...

«Χρηματοοιοκονομικός Αλφαβητισμός»: Το μεγαλύτερο φοιτητικό οικονομικό συνέδριο στις 23 &24 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη

0
sunedrio
Διαφήμιση

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία ανέλαβαν 130 φοιτητές των οικονομικών σχολών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που συγκροτούν τον φορέα Finance Club, και που έχει ως στόχο και όραμα, να συνδέσει τους φοιτητές με την χρηματοοικονομική επιστήμη και την αγορά.

Οι φοιτητές μας – που ευτυχώς η κρίση δεν τους έστειλε στο εξωτερικό- εξακολουθούν να ελπίζουν και να παίρνουν πρωτοβουλίες και να δημιουργούν γόνιμες δράσεις όπως το διήμερο χρηματοοικονομικό Συνέδριο επιμορφωτικού περιεχομένου με τίτλο: «Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός».

Θα πραγματοποιηθεί τις ημέρες 23 & 24 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας και πρόκειται για το μεγαλύτερο φοιτητικό  συνέδριο στον οικονομικό κλάδο, στο οποίο αναμένεται να συμμετέχουν πάνω  από 300 νέοι φοιτητές. Θα αποτελέσει δε ευκαιρία για την φοιτητική  κοινότητα να παρακολουθήσει περισσότερες από 10 ομιλίες καταξιωμένων ακαδημαϊκών και στελεχών της αγοράς στην προσπάθεια να συνδεθούν με την πραγματική οικονομία της χώρας και  α ενημερωθούν για τα εργαλεία και τις δυνατότητες που προσφέρει η αγορά εργασίας στον τομέα αυτό

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις νέες εξελίξεις της οικονομικής πραγματικότητας και του χρηματιστηρίου, για την πορεία των κόκκινων δανείων, για θέματα σταδιοδρομίας, επιχειρηματικότητας αλλά και επενδυτικής στρατηγικής.

Την Πρώτη Ημέρα του συνεδρίου εισηγητές θα είναι:

  • ο κ. Νικόλαος Φίλιππας , Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και ιδρυτής του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού
  • ο κ. Γεώργιος Πάνος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης
  • ο κ. Αθανάσιος Νούλας, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
  • ο κ. Ιωάννης Ρουκάς, που θα αναφερθεί στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια
  • η κα. Κλεοπάτρα Γεωργουλοπούλου – Certified Fraud Examiner.
  • ο κ. Αστέριος Κρητικός CEO της Oviview
  • ο κ. Αλέξανδρος Σπυρόγλου Founder & CEO –Trader Training & Development Ltd Πρόεδρος Βρετανικού Chapter-Ένωση Τεχνικών Αναλυτών

Τη Δεύτερη Ημέρα του συνεδρίου θα μιλήσουν:

  • ο κ. Φώτης Κουρμούσης, Ειδικός τομεακός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους
  • ο κ. Δημήτριος, Παπαδιώτης Αναλυτής στην Allianz,
  • ο κ. Γεώργιος Ζώτος, Επικεφαλής της Ζώτος ΑΕΠΕΥ –
  • ο κ. Πάρης Τσογκαρλίδης, Ιδρυτής της Πρωτέας Α.Ε.
  • o κ. Νικόλαος Σιδεράς, CFA, σύμβουλος επενδύσεων

Finance Club UoM

Logo VectorΤο Finance Club UoM, ιδρύθηκε το 2015, με κύριο στόχο τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ αγοράς εργασίας & ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και την προώθηση της χρηματοοικονομικής επιστήμης.

Αριθμεί 130 μέλη, αρκετά από τα οποία έχουν διακριθεί σε παγκόσμιους διαγωνισμούς (CFA Institute Research Challenge, DNB Trade Investment Game, CEO Challenge by P&G, Hult Prize).

Διοργανώνει ημερίδες, workshop και επισκέψεις σε εταιρίες και φορείς του χώρου (ΣΟΛ Α.Ε., BSTDB , Χρηματιστηριακό κέντρο Θεσ/νίκης, EBEΘ).

Εκπονεί και δημοσιεύει χρηματιστηριακές μελέτες σε συνεργασία με εταιρίες όπως η VRS(Valuation & Research Specialists) σε πλατφόρμες όπως Bloomberg, Thomson, Reuters &Research Pool.

Διαφήμιση