Αρχική Ειδήσεις UNICEF: Το μολυσμένο νερό αιτία θανάτου παιδιών σε εμπόλεμες περιοχές

UNICEF: Το μολυσμένο νερό αιτία θανάτου παιδιών σε εμπόλεμες περιοχές

0
children 63175 960 720
Διαφήμιση

Η Unicef με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα Νερού κοινοποίησε μία ιδιαίτερα δυσάρεστη έρευνα σύμφωνα με την οποία η πρώτη αιτία θανάτων παιδιών σε εμπόλεμες περιοχές είναι το μολυσμένο.

980x

Τα παιδιά κάτω των 15 ετών είναι σχεδόν τρεις φορές πιο πιθανό να πεθάνουν από ασθένειες που συνδέονται με την έλλειψη καθαρού νερού από ό,τι από τη βία στις εμπόλεμες χώρες, ανακοίνωσε σήμερα η Unicef.

Τα πιο ευάλωτα είναι τα μικρά παιδιά κάτω των 5 ετών, τα οποία είναι είκοσι φορές πιο πιθανό να πεθάνουν από ασθένειες από ό,τι από τη βία, τονίζεται στην έκθεση η οποία δημοσιεύθηκε χθες, Παγκόσμια Ημέρα Νερού.

images

Συγκεκριμένα, τα παιδιά πεθαίνουν από ασθένειες που συνδέονται με τη διάρροια, όπως η χολέρα, όταν εξαιτίας των συγκρούσεων δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό, εξηγεί η έκθεση της Unicef.

Η έκθεση εξέτασε τις επιπτώσεις που έχει στην υγεία των παιδιών το μη ασφαλές νερό και η απουσία αποχέτευσης σε 16 χώρες όπου μαίνονται συγκρούσεις, μεταξύ των οποίων η Μιανμάρ, το Αφγανιστάν και η Υεμένη.

image1170x530cropped

«Σε αυτές τις συγκρούσεις, και σε άλλες έκτακτες καταστάσεις, η προσφορά γρήγορα και σε ευρεία κλίμακα ασφαλούς νερού και αποχέτευσης είναι ζήτημα ζωής και θανάτου», υπογραμμίζεται.

Η Unicef κατέγραψε από το 2014 ως το 2016, 85.000 θανάτους παιδιών από διάρροια εξαιτίας της κακής ποιότητας νερού και υγιεινής. Το ίδιο διάστημα λιγότεροι από 31.000 θάνατοι οφείλονταν στις συγκρούσεις, πρόσθεσε επικαλούμενη τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

54437514 782910655416711 8097976260388454400 n

«Δεν μας προκαλεί έκπληξη», σχολίασε ο Τόμας Τζένσεν, σύμβουλος στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα (MSF). «(Τα παιδιά) είναι αυτά που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, και κυρίως τα μικρά παιδιά που δεν έχουν αποκτήσει ανοσία στα βακτήρια που προκαλούν διαρροϊκές ασθένειες», πρόσθεσε.

Οι διαρροϊκές ασθένειες είναι η δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου για όλα τα παιδιά κάτω των 5 ετών, καθώς προκαλούν απώλεια των σωματικών υγρών και τελικά αφυδάτωση, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

 

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση