Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις «Τέλος στα κλουβιά» : Μια εκστρατεία των φιλοζωικών σωματείων Θεσσαλονίκης

«Τέλος στα κλουβιά» : Μια εκστρατεία των φιλοζωικών σωματείων Θεσσαλονίκης

0
CIWF

Τα φιλοζωικά σωματεία Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στην εκστρατεία «Τέλος στα Κλουβιά» και θα βρίσκονται με stand στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, 4-5 Μαρτίου, στην Αποθήκη Γ στο Λιμάνι.

Τα σωματεία θα ενημερώνουν το κοινό για τις συνθήκες διαβίωσης των παραγωγικών ζώων, συλλέγοντας υπογραφές για την κατάργηση της χρήσης των κλουβιών στην κτηνοτροφία.

CIWF 2

Τα συμμετέχοντα σωματεία:

  • Αδέσποτος Πλανήτης, Θεσσαλονίκη
  • Άργος, Φιλοζωικό Σωματείο Θεσσαλονίκης
  • Δράση για την Άγρια Ζωή, Θεσσαλονίκη
  • Προστασία Αδέσποτων ζώων Η Αγάπη, Θεσσαλονίκη
  • Φροντίζω φιλοζωικό & πολιτιστικό σωματείο, Θεσσαλονίκη

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, οργανώνει φέτος δύο σημαντικά αφιερώματα με επίκεντρο το φυσικό περιβάλλον, τα δικαιώματα των ζώων, τη σχέση μας μαζί τους και τον σεβασμό προς αυτά.

Το πρώτο αφιέρωμα γίνεται για τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη, οικολόγο, ακτιβιστή και vegan, Λουί Ψυχογιό και το δεύτερο, με τίτλο «Γιατί να κοιτάζουμε τα ζώα;» (βασισμένο στο ομώνυμο δοκίμιο του Τζον Μπέρτζερ), εξετάζει ενδελεχώς, μια σειρά από θέματα που αφορούν την ηθική στάση του δυτικού ανθρώπου απέναντι στα ζώα.

Σχετικά με την εκστρατεία «Τέλος στα Κλουβιά»:

Η Εκστρατεία οργανώνεται από τη διεθνή μη-κυβερνητική οργάνωση Compassion in World Farming* (CIWF) με τη συμμετοχή 140 ευρωπαϊκών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων 41 από την Ελλάδα.

Ο στόχος της εκστρατείας είναι ο τερματισμός της χρήσης κλουβιών στην κτηνοτροφία της Ευρώπης. Εκατοντάδες εκατομμύρια παραγωγικά ζώα περνούν ολόκληρη τη ζωή τους ή σημαντικό μέρος αυτής φυλακισμένα σε μικρά κλουβιά και σε συνθήκες που αναστέλλουν ή περιορίζουν τη φυσική τους συμπεριφορά και προκαλούν πολύ σοβαρά προβλήματα στην υγεία και ευημερία τους.

end of cage age

Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί 576.000 υπογραφές από όλη την Ευρώπη.

Μπορείτε να υπογράψετε τη συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία εδώ:

 https://ciwf-int.endthecageage.eu/el-EL/live

 

* Η ΜΚΟ Compassion in World Farming (CIWF) ιδρύθηκε πριν από 50 χρόνια για να σταματήσει τη βιομηχανική εντατική εκτροφή των παραγωγικών ζώων. Σήμερα, η οργάνωση έχει γραφεία και εκπροσώπους σε πολλές χώρες της ΕΕ, καθώς και στην Αμερική, Ν. Αφρική και Κίνα. Έχει ηγηθεί σημαντικών εκστρατειών οι οποίες οδήγησαν, μεταξύ άλλων, σε απαγορεύσεις βάναυσων πρακτικών και στη βελτίωση την συνθηκών εκτροφής των ζώων στην Ευρώπη.

Φωτογραφίες: CIWF

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here