Διαφήμιση
Χοιρινή τηγανιά
Από τη ΣΕΦ Στέλλα Καραπετάκου
Η κλασική μας τηγανιά που είναι πιάτο ορεκτικό που συνοδεύεται με κρασάκι και βγαίνει στα τραπέζια μας σε συγκεντρώσεις φίλων, οικογενειακές αλλά και στα κυριακάτικα τραπέζια μας και στα εορταστικά επίσης που δεν λείπει ποτέ.
Υλικά
- 500 γρ χοιρινός λαιμός κομμένος σε μικρά κυβάκια
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
- μισό κρασοπότηρο λευκό κρασί
- 100 γρ φέτα
- λίγο λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- ελαιόλαδο
- λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
- Αλευρώνουμε το κρέας μας και το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τις πιπεριές μας.
- Το αφήνουμε να σιγοβράζει.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
- Όταν το κρέας μας έχει μαλακώσει το τραβάμε από την φωτιά στύβουμε λίγο λεμόνι από πάνω και ανακατεύουμε.
Καλή μας όρεξη!
Σχετικά Άρθρα:
Διαφήμιση