Αρχική Καταστροφές ΟΗΕ: Το κλίμα της Γης αλλάζει ταχύτερα απ’ όσο αναμενόταν

ΟΗΕ: Το κλίμα της Γης αλλάζει ταχύτερα απ’ όσο αναμενόταν

0
climate change 1325882 960 720
Διαφήμιση

Μία νέα έκθεση του ΟΗΕ ήρθε να τονίσει την σοβαρότητα της κατάστασης της κλιματικής αλλαγής, καθώς, οι συνέπειες της μεταβολής, ξεπερνούν τα στοιχεία των επιστημονικών ερευνών.

Το κλίμα της Γης αλλάζει με ρυθμό που υπερβαίνει τις περισσότερες επιστημονικές προβλέψεις. Από τις μεταβολές των καιρικών συνθηκών, που απειλούν την παραγωγή τροφίμων, αυξάνουν τα επίπεδα της θάλασσας, αλλά και τον κίνδυνο καταστροφικών πλημμυρών, οι επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος είναι παγκόσμιες και έχουν πρωτοφανή κλίμακα. Ωστόσο, όπως τονίζεται σε έκθεση του ΟΗΕ, ένας υγιής πλανήτης είναι σημαντικός για την υγεία και την ευημερία όλων των ανθρώπων. Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή σήμερα,  καθίσταται επιτακτική η ανάγκη για μελέτη των αριθμών και τη λήψη άμεσων και δραστικών μέτρων ώστε να αναστραφεί η καταστροφική μεταβολή του κλίματος που θα οδηγήσει την καταστροφή του πλανήτη Γη.

Έπειτα από περισσότερο από ενάμιση αιώνα εκβιομηχάνισης, αποψίλωσης και μεγάλης κλίμακας γεωργίας, οι ποσότητες αερίων θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα έχουν αυξηθεί σε ιστορικά επίπεδα ρεκόρ. Καθώς μεγαλώνουν οι πληθυσμοί, οι οικονομίες και το βιοτικό επίπεδο, το ίδιο συμβαίνει στο σωρευτικό επίπεδο των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση