Αρχική Καταστροφές Νέος σεισμός στη Ζάκυνθο

Νέος σεισμός στη Ζάκυνθο

0
zakynthos 1583094 960 720
Διαφήμιση

Νέος σεισμός 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθες τη νύχτα στη περιοχή γύρω από την Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών το επίκεντρο της ισχυρής δόνησης εντοπίζεται 13 χιλιόμετρα νότια της πόλης της Ζακύνθου και είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

Η νέα σεισμική δόνηση, είχε πολύ μεγάλη διάρκεια γεγονός που ανησύχησε τους κατοίκους της Ζακύνθου. Μέχρι τώρα δεν έχουν σημειωθεί υλικές ζημιές ή τραυματίες.

Το νησί του Ιονίου στα τέλη του Οκτώβρη αντιμετώπισε έναν αρκετά ισχυρό σεισμό 6,4 βαθμών, ο οποίος προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές. Έκτοτε η σεισμική κινητικότητα της περιοχής της Ζακύνθου είναι αρκετά έντονη.

Τις επόμενες δύο ημέρες μετά τον σεισμό 6,4 ρίχτερ οι μετασεισμοί που καταγράφηκαν ανέρχονται στους δεκάδες με κινητικότητα από 4 έως 5,5 ρίχτερ. Οι σεισμικές δονήσεις στην περιοχή του Ιονίου φαίνεται να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο για τους κατοίκους του νησιού καθώς σημειώνονται παραπάνω από έναν σεισμό την ημέρα, χωρίς όμως να ξεπερνούν τα 5 ρίχτερ.

Χαρακτηριστική είναι η μετατόπιση της Ζακύνθου κατά 5cm νοτιοδυτικά μετά τον πρώτο μεγάλο σεισμό, ο οποίος όμως δεν ήταν και ο τελευταίος καθώς οι μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται χωρίς ευτυχώς υψηλούς βαθμούς Ρίχτερ.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here