Αρχική Επιλεγμένα IRONMAN 70.3 Greece Peloponnese: Στην Ελλάδα για πρώτη φορά η...

IRONMAN 70.3 Greece Peloponnese: Στην Ελλάδα για πρώτη φορά η παγκόσμια διοργάνωση τριάθλου (video)

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
IRONMAN 70.3  Greece Peloponnese

Με την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ανακοινώθηκε και επισήμως χθες η παγκόσμια διοργάνωση τριάθλου IRONMAN®, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 14 Απριλίου 2019 στη Μεσσηνία, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Costa Navarino υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Η διεθνούς φήμης διοργάνωση αναμένεται να θέσει την περιοχή στο επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος και δη του αθλητικού τουρισμού  καθώς οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία της διοργανώτριας εταιρείας Ευζήν Greece & Ι.Q. Sports.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στους δήμους Τριφυλίας και Πύλου Νέστωρος, σε μια μαγευτική  περιοχή στα αυθεντικά παραθαλάσσια μεσογειακά τοπία της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου. Τα αγωνίσματα περιλαμβάνουν 1,9 χλμ. κολυμβητικής διαδρομής, 90χλμ ποδηλατικής διαδρομής και 21 χλμ. Ημιμαραθωνίου.

Ironman 2

Και όπως είπε στη σχετική συνέντευξη Τύπου, ο διευθυντής των αγώνων Μάικ Αργύρης συμμετέχουν πάνω από 1500 αθλητές από 61 χώρες του κόσμου ενώ μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει την πρόθεση τους να προσφέρουν εθελοντική εργασία 700 άτομα. Τους αθλητές συνοδεύουν περισσότερα από 3.500 άτομα και έχουν ήδη γίνει κρατήσεις για σχεδόν 6000 διανυκτερεύσεις.

«Οι συμμετέχοντες στην διοργάνωση θα αγωνιστούν στην καλύτερη διαδρομή του κόσμου» είπε  ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τονίζοντας ότι: «Η Περιφέρεια προωθεί τον εναλλακτικό τουρισμό και τα θεματικά τουριστικά προϊόντα της περιοχής όπως είναι ο αθλητικός τουρισμός στον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς αγώνες. Ήδη έχουν οροθετηθεί 1400 χλμ. μονοπατιών με στόχο μέσα στο 2019 να ξεπεράσουν τα 2500 χλμ.  με το 80% αυτών να είναι πιστοποιημένα. Ταυτόχρονα δημιουργείται ένα ευρύ δίκτυο αναρριχητικών διαδρομών στο Λεωνίδιο της  Νότιας Κυνουρία, προετοιμάζεται το πρώτο καταδυτικό πάρκο στην Τυρό Κυνουρίας κι άλλο ένα στο Λουτράκι ( και τα δύο τελούν υπό αδειοδότηση)  ενώ διοργανώνεται φέτος στην Μεγαλόπολη το MotoCross Junior σε πίστα. Τέλος σε συνεργασία με τον ΕΟΤ  θα υλοποιηθεί το 2020 στην Πελοπόννησο ( Costa Navarino)  το ετήσιο Συνέδριο τουριστικών πρακτόρων  της Γερμανίας»

Ironman 1
Συνέντευξή τύπου  του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ Πέτρου Τατούλη, του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ κ Ιωάννη Γούλιου του Δ/ντος Συμβούλου της  TEMES A.E.  κ Στέφανου Θεοδωρίδη και του Δ/ντος Συμβούλου της Ευζήν Greece & Ι.Q. Sports κ Θανάση Παπαδημητρίου.

 Αύξηση ρεκόρ στις αφίξεις στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Στην ερώτηση του www.ecozen.gr , πού αποδίδεται η πολύ μεγάλη αύξηση +1873% (!) των αεροπορικών αφίξεων στην Καλαμάτα, τόσο ο Περιφερειάρχης κ Τατούλης όσο και ο  Διευθύνων Σύμβουλος της  TEMES A.E.  κ. Στέφανος Θεοδωρίδης μίλησαν για συστηματική δουλειά και πνεύμα συνεργασίας και ομοθυμίας ιδιωτικών και δημόσιων φορέων προς όφελος ολόκληρης της περιοχής .Πέρυσι όπως είπε ο κ Θεοδωρίδης 129.000 διεθνείς αφίξεις και μόνο το 13,2 % αφορούσε πελάτες του Costa Navarino, που σημειωτέων κλείνει τέλη Νοεμβρίου και ανοίγει για τη νέα σεζόν 15 Φεβρουαρίου.

Μεγάλες διοργανώσεις όπως και τα ετήσια συνέδρια τουριστικών πρακτόρων που γίνονται με την υποστήριξη του ΕΟΤ βοηθούν ιδιαίτερα αλλά και συμφωνίες με διεθνείς αεροπορικές εταιρείες με την σύμπραξη των ξενοδόχων. «Γι’ αυτό ζητάμε περισσότερες αρμοδιότητες ώστε να αναπτύξουμε την μεταφορική μας πολιτική» τόνισε ο κ. Πέτρος  Τατούλης.

Από την πλευρά του ο κ. Στέφανος Θεοδωρίδης επεσήμανε την οικονομική αξία του αθλητικού τουρισμού παγκοσμίως. Όπως είπε 800 δις ευρώ είναι ο ετήσιος τζίρος τους αθλητικού τουρισμού παγκοσμίως και τρέχει με πολύ μεγάλη  αυξητική τάση  +32%. Το τρίαθλο και ο αθλητισμός προσελκύει -όπως είπε- εκατομμύρια πολιτών που ελκύονται από  δράσεις που χαρίζουν   υγεία και  ευεξία . «Η Πελοπόννησος είναι ιδανικός τόπος για τον αθλητικό τουρισμό καθώς ξεκίνησαν από εδώ οι Ολυμπιακοί αγώνες και το ευ αγωνίζεσθαι».

Ιωάννης Γούλιος
Αν. Γ.Γ. Ε.Ο.Τ. κ. Γιάννης Γούλιος

Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Ιωάννης Γούλιος  αφού θύμισε τις επιδόσεις πρωταθλητισμού του ελληνικού τουρισμού, τα τελευταία χρόνια, τόνισε ότι:«Σε αυτό το τεράστιο άλμα, ο αθλητικός τουρισμός μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο συγκεκριμένος τομέας θεματικού τουρισμού, ο αθλητικός, αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Το προφίλ των ανθρώπων, που κάνουν αθλητικό τουρισμό, ανήκουν στην ομάδα εκείνη των τουριστών με υψηλές κατά κεφαλήν δαπάνες.

Ταξιδεύουν συχνά, μαζί με την οικογένεια τους, και επιστρέφουν στον τόπο που τους προσέφερε αξέχαστες εμπειρίες και μοναδικές αναμνήσεις». Και πρόσθεσε: «Η πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για το Θεματικό Τουρισμό, στα πλαίσια του οποίου ο αθλητικός τουρισμός κατέχει εξέχουσα θέση,  δρομολογεί  ταχύτατες εξελίξεις  για την ενδυνάμωση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, για την ενδυνάμωση του αθλητικού τουριστικού προϊόντος σε κάθε γωνιά της χώρας».

Τέλος, ο Διευθύνων  Σύμβουλος της Ευζήν Greece & Ι.Q. Sports κ. Θανάσης Παπαδημητρίου εξέφρασε την πεποίθηση ότι το μεγαλύτερο ποδηλατικό και κολυμβητικό γεγονός της χώρας (IRONMAN 70.3  Greece Peloponnese) θα ανεβάσει τον πήχη στον τουριστικό χάρτη της χώρας. Όλοι οι ομιλητές εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στους εκατοντάδες εθελοντές της διοργάνωσης ενώ δεν παρέλειψαν να τονίσουν ότι η επιτυχία του εγχειρήματος οφείλεται στην σύμπνοια και την συνεργασία όλων των συντελεστών.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here