Αρχική Ανακύκλωση Δύο μεγάλες εταιρείες συνεργάζονται υπέρ της ανακύκλωσης πλαστικού

Δύο μεγάλες εταιρείες συνεργάζονται υπέρ της ανακύκλωσης πλαστικού

0
garbage 2729608 960 720 (1)
Διαφήμιση

Μία ιδιαίτερη πρωτοβουλία υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος πήραν η Nestle και Veolia με στόχο την ανακύκλωση του πλαστικού σε χώρες της Ασίας, της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης.

3136750 2000 Veolia 192

Οι παγκόσμιοι κολοσσοί Nestle και Veolia αποφάσισαν να συνεργαστούν για να βελτιώσουν τη διαχείριση και την ανακύκλωση των πλαστικών απορριμμάτων σε δέκα και πλέον χώρες ανά τον κόσμο σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.

Οι δύο όμιλοι θέλουν συγκεκριμένα να εργαστούν στον τομέα των συσκευασιών από εύκαμπτο πλαστικό (τσάντα, σακουλάκια, κ.λπ.) που αποτελούν μεγάλη πηγή ρύπανσης για το περιβάλλον, και έχουν στόχο αρχικά “ένδεκα χώρες που έχουν προτεραιότητα”, αναφέρουν σε ανακοίνωση.

50d65613ce6c4d358be51e89a6de2bd8

Ο κατάλογος των χωρών δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αναφέρει η Veolia αλλά η Ινδονησία αναμένεται να περιλαμβάνεται όπως και άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, που πλήττονται ιδιαίτερα από τη ρύπανση των πλαστικών. Στην Αφρική, χώρες όπως η Γκάνα ή η Ακτή Ελεφαντοστού όπου η Veolia εργάζεται ήδη στον τομέα αυτό, μπορούν συνεπώς να υλοποιήσουν το πρόγραμμα αυτό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση